Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πληρωμές μέσω Internet για Κτηματολόγιο

Eναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet, μία πιστωτική κάρτα και όχι περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα θα χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα. ....

Πληρωμές μέσω Internet για Κτηματολόγιο
 


Eναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet, μία πιστωτική κάρτα και όχι περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα θα χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα. Αμέσως μετά το Πάσχα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες των δηλώσεων με τα δικαιώματά τους επί ακινήτων που κατέχουν στις 107 νέες περιοχές που εντάχθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ η πληρωμή του κτηματοσήμου θα μπορεί να γίνει άμεσα μέσω του διαδικτύου με χρήση πιστωτικών καρτών Visa και MasterCard και χωρίς ο οφειλέτης να χρειαστεί να επισκεφτεί τα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης. Φυσικά, με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορεί να υποβάλει και τη δήλωση δικαιωμάτων, αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Αξίζει να αναφερθεί πως για τη λειτουργία της υπηρεσίας ηλεκτρονικής πληρωμής του κτηματοσήμου η εταιρία Κτηματολόγιο Α.Ε. έχει προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλες τις ημέρες της εβδομάδας, θα χρεώνει άμεσα την πιστωτική κάρτα του υπόχρεου ιδιοκτήτη κατόπιν εντολής του, ενώ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 30 - 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που γίνεται αποδεκτή η πληρωμή.

Υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων δικαιωμάτων εντός του 2008 είναι όσοι κατέχουν ακίνητα στον δήμο Αθηναίων και σε άλλους 68 δήμους στο λεκανοπέδιο Αττικής, στη συμπρωτεύουσα και σε ακόμη 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στις πρωτεύουσες 23 νομών της χώρας. Με την ένταξη αυτών των 107 περιοχών πρόκειται να καταγραφούν 6,7 δικαιώματα σε ακίνητα και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περί τα 3,1 εκατ. στρέμματα. Το τέλος κτηματογράφησης έχει οριστεί στα 35 ευρώ ανά βασικό δικαίωμα και στα 20 ευρώ για δικαιώματα που αφορούν βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και parking.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις 107 περιοχές που εντάσσονται στο κτηματολόγιο θα έχουν χρονικό περιθώριο τριών μηνών από την ημέρα έναρξης της κτηματογράφησης για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ενώ το χρονικό αυτό περιθώριο παρατείνεται κατά τρεις μήνες (έξι μήνες συνολικά) για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης δικαιωμάτων που διαμένουν στο εξωτερικό.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο