Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ- ΑΙΤΗΜΑ : 1ον Παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 του Ο.Ε. 2008

ΑΙΤΗΜΑ : 1ον Παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 του Ο.Ε. 2008 2ον Παράταση της υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Β΄και Γ΄κατηγορίας Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Προς το
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υφυπουργό κο ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΠΕΖΑ
Κοινοποίηση:
- Γενικό Διευθυντή Φορολογίας
- Διεύθυνση – Δ12 – Φορολογίας Εισοδήματος
- Διεύθυνση- Δ14- Φ.Π.Α.
- Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Αρ. Πρωτοκόλλου Εξερχόμενου: 024 /18-04-2008

ΑΙΤΗΜΑ : 1ον Παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 του Ο.Ε. 2008
2ον Παράταση της υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Β΄και Γ΄κατηγορίας
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Σας μεταφέρουμε τα πιεστικά αιτήματα των Μελών μας για παράταση των προθεσμιών που ισχύουν για την παράδοση των δηλώσεων Ε9 από τα Λογιστικά Γραφεία.

Ο λόγος είναι καθημερινά, με την προσέλευση των φορολογούμενων για την δήλωση Φ.Ε. Ο.Ε.2008 γινόμαστε παραλήπτες συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, καθώς πολύ μεγάλη μερίδα φορολογουμένων γνωρίζουν ότι Ε1 και Ε9 συνυποβάλλονται κάθε χρόνο εδώ και χρόνια.

Έτσι πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 η αντίστοιχη, εκάστοτε, προθεσμία για την κατάθεση του Ε1 για τα φυσικά πρόσωπα ή το αργότερο μέχρι 31/05/2007.

Επιπλέον η λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο ενώ η αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα είναι η 29η Απριλίου.
Αν και αναγνωρίζουμε ότι τίθεται θέμα εσόδων εντούτοις πρέπει να εξετάσετε θετικά το αίτημά μας για ολιγοήμερη παράταση ώστε και ο Κλάδος μας να περάσει τις εορτές του ¶γιου Πάσχα με την οικογένειά του και όχι μέσα στο γραφείο του, ενώ αμέσως μετά είναι 1η Μαίου.
Θεωρούμε εύλογη μια παράταση έως και την Δευτέρα 05/05/2008 για τις περιοδικές Φ.Π.Α. που λήγουν 26/4/2008.

Αυτή την περίοδο αιχμής αναμένουμε την στήριξή σας στο έργο μας με κοινό στόχο την αποφυγή σφαλμάτων και την διευκόλυνση των Υπηρεσιών σας στο έργο τους.
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο