Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπύρος Κλαδάς

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Σπύρος Κλαδάς, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπύρος Κλαδάς


Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Σπύρος Κλαδάς, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Με μία λιτή ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει ότι ο κ. Κλαδάς «ευχαρίστησε τον υπουργό για τη στήριξη που παρείχε στο έργο του» και ο κ. Αλογοσκούφης «ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την έως τώρα συνεργασία τους σε μια πολύ κρίσιμη κυβερνητική υπηρεσία και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια.»

Οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ανέφεραν ότι το κλίμα για τον κ. Κλαδά είναι βαρύ και η συνεργασία του επικεφαλής της ΥΠΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας δεν ήταν αγαστή, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ.Αντώναρου ότι «δεν υπάρχει θέμα».

Στην κυβέρνηση -ανέφεραν Τα Νέα την Πέμπτη- ήταν κοινό μυστικό ότι έχει κοπεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την ηγεσία της ΥΠΕΕ, όπως επίσης και το ότι ο κ. Κλαδάς δεν υπήρξε επιλογή του κ. Αλογοσκούφη αλλά προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Πέρα από αυτό, κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν στην εφημερίδα ότι «δεν είναι μόνον η διαμάχη με τον κ. Αλογοσκούφη. Οι καταγγελίες για την απόπειρα συναλλαγής που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του Κ.Κουκοδήμου, δυσχεραίνουν και τη θέση Κλαδά στην ΥΠΕΕ. Δεν μπορεί η ΝΔ να εμφανίζεται ανακουφισμένη από την κίνηση Κουκοδήμου να θέσει εαυτόν εκτός ΚΟ και την ίδια ώρα να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παραμονή του κ. Κλαδά».

ΠΑΣΟΚ: Γιατί χρειάστηκε τόσος καιρός;

«Γιατί χρειάστηκε τόσος καιρός ώστε ο πρωθυπουργός να αποπέμψει -γιατί περί αυτού πρόκειται- τον κ. Σπ.Κλαδά; Με ποια κριτήρια επελέγη για αυτήν την θέση ο κ.Κλαδάς, πέραν του γεγονότος ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την παραίτηση Κλαδά.

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η παραίτηση αυτή, κατά κανένα τρόπο, δεν σβήνει το πρόβλημα. Η παραίτηση αυτή δεν ακυρώνει όλη την κριτική που έχουμε κάνει. Ζητάμε και τώρα όλα τα στοιχεία για τις δραστηριότητες του κ. Κλαδά και την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται να βγούν στην επιφάνεια».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η αποπομπή Κλαδά έχει να κάνει με ενδοκυβερνητικές κόντρες ή πιέσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε:

«Πολύ απλά παρατηρούμε ένα υφυπουργό ασχέτου υπουργείου να δηλώνει ότι υπάρχουν προβλήματα μεταξύ ενός υπουργού και ενός γενικού γραμματέα, παρατηρούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου δίνει το υπουργείο Οικονομικών δεν υφίσταται ζήτημα για τον κ. Κλαδά και δύο μέρες μετά παρατηρούμε την παραίτηση του κ. Κλαδά, όταν δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για σοβαρότατα προβλήματα στις σχέσεις του με τον κ. Αλογοσκούφη, για πιθανή διένεξη μεταξύ του κ.Αλογοσκούφη και του πρωθυπουργού, δεν γνωρίζουμε εμείς ακριβώς τι διαμείβεται, αλλά σίγουρα εμείς ζητούμε όλα τα στοιχεία των δραστηριοτήτων του κ. Κλαδά να έλθουν στην επιφάνεια».

Πηγή In.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο