Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 8 Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμόΑπό τις 8 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών. Αυτό ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας ότι "πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα".

Τα πλεονεκτήματα‭ ‬και‭ ‬τα‭ ‬εργαλεία‭ ‬που‭ ‬παρέχει‭ ‬ο‭ θεσμός‭ ‬της‭ ‭διαμεσολάβησης‭ ‬ στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών ‭ και οι βασικές ‬ρυθμίσεις του ‭νόμου‭ ‬για τον ‭ ‬εξωδικαστικό μηχανισμό παρουσιάστηκαν στην χθεσινή ημερίδα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΟΠΕΜΕΔ. Ο‭ ‬πρόεδρος‭ του‭ ‬Οικονομικού ‭Επιμελητηρίου,‭ ‬Κωνσταντίνος ‭ ‬Κόλλιας, ‭ ‬στην‭ ‬ομιλία‭ ‬του, τόνισε τη σημασία του ρόλου της διαμεσολάβησης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ενδιαφέρουσα συγκυρία δεδομένου ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, αποτελεί, νόμο του κράτους.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Νικόλας Κανελλόπουλος, ανέφερε ότι «ο ΟΠΕΜΕΔ και το Οικονομικό Επιμελητήριο, από κοινού, προάγουν ένα νέο και δυναμικό τρόπο επίλυσης των διαφορών. Μία νέα κοινωνική κουλτούρα, ένα νέο, δυναμικό εργαλείο για τον πολίτη και την επιχείρηση, στην πραγματική οικονομία». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Έλληνες οικονομολόγοι έχουν κομβικό ρόλο να επιτελέσουν για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών, τόσο μέσα από τον νέο μηχανισμό όσο και μέσω όλων των άλλων εναλλακτικών μεθόδων διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους.

Στην ημερίδα, ο κ. Κουρμούσης ενημέρωσε για‭ ‬τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού. Όπως είπε:

- ‭ ‬Ο‭ ‬ νέος‭ ‬‬νόμος,‭ ‬ ρυθμίζει‭ ‬χρέη‭ ‬προς‭ ‬τράπεζες,‭ ‬εφορία,‭ ‬ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες. Είναι μια καινοτομία για την Ελλάδα, μια διαδικασία εκτός δικαστηρίων. Κάθονται όλοι σ' ‭ ‬ένα‭ ‬τραπέζι‭ ‬και ‭συζητούν‭ ‬πώς‭ ‬θα ‭ σωθεί‭ ‬ ‭ ‬μια‭ ‬ επιχείρηση.‭ ‬ Αυτό‭ ‬‬γίνεται‭ ‬ στη‭ ‬ ‬βάση‭ ‬μιας μελέτης βιωσιμότητας όπου η επιχείρηση ‭ ‬αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη ‭ ‬και ρυθμίζονται ‭ ‬τα χρέη της με στόχο να συνεχίσει να συνεισφέρει στην αγορά και να παρέχει εργασία.

- ‭‬Για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση σε όλη αυτή ‭ ‬τη διαδικασία πρέπει να μπορεί ‭ ‬να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και ότι τα συνολικά της χρέη είναι πάνω από 20.000 ευρώ.
- Η όλη διαδικασία διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 8 Αυγούστου. Πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα.

Προϋπόθεση‭ ‬ που‭ ‬‬πρέπει‭ ‬να ‬πληροί‭ ‬κάποια‭ ‬επιχείρηση ‬για‭‭ ‬να‭ ‬ενταχθεί‭ ‬ στον εξωδικαστικό μηχανισμό είναι ότι θα πρέπει να έχει μια θετική χρήση μέσα στα τελευταία τρία χρόνια κάτι που σημαίνει ότι τα λειτουργικά της έξοδα, αφαιρουμένων των εσόδων της έχουν θετικό πρόσημο. Τα εργαλεία και τα οφέλη του θεσμού της Διαμεσολάβησης παρουσίασαν τρεις πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές, ο Σπύρος Αντωνέλος, η Κατερίνα Κωτσάκη και ο Νικόλαος Σοφιανός.

Στα‭ ‬πλεονεκτήματα‭ ‬ ‭‬της‭ ‬διαμεσολάβησης‭ ‬για‭ ‬‬τις‭ ‬επιχειρήσεις‭ ‬ και‭ ‬ τους‭ ‬ ‬ιδιώτες περιλαμβάνονται:
- Σύντομη διαδικασία.
- Αποφυγή σημαντικών εξόδων της δικαστικής διαδικασίας.
- Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ελέγχουν τη διαδικασία.
- Διαχείριση των εντάσεων με τρόπο που θα οδηγήσει σε λύση.
 
Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο