Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση σχετικά με την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο Περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του Ε.Φ.Κ.Α.Αθήνα, 18 Μαΐου 2017

www.efka.gov.gr

Δελτίο Τύπου

Ο ΕΦΚΑ στην υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Πάτρας σχετικά με την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο Περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του ΕΦΚΑ, η Διοίκηση του Φορέα κάνει γνωστά τα παρακάτω:
   
Από την έναρξη της λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής της για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα, τη Διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια βεβαίως και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου.
Σε υλοποίηση αυτής της αρχής έθεσε σε λειτουργία κάθε μέσον και κάθε υπηρεσία που διαθέτει και για την αντιμετώπιση φαινομένων και πρακτικών διαφθοράς, που αναπτύχθηκαν και καλλιεργήθηκαν κατά το παρελθόν στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης.
Σε αυτή την κατεύθυνση, με πρωτοβουλία της και με τη συνεργασία της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά και αντιμετωπίζει και φαινόμενα έκνομων ενεργειών και υπαλλήλων, κατά την απόδοση χρηματικών ποσών, στο περιφερειακό υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πάτρα.
Οι εισαγγελικές, βεβαίως, αλλά και αστυνομικές αρχές ερευνούν κατά τη δική τους αρμοδιότητα το τυχόν ποινικό μέρος των σχετικών υποθέσεων, με τα μέσα, πάντα, τους τρόπους και τις εκτιμήσεις τους κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.
Παραλλήλως, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ μέσω των αρμοδίων οργάνων της και των υπεύθυνων υπηρεσιών της έχει προχωρήσει σε έλεγχο και μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της προκειμένου να διαπιστωθεί και βεβαιωθεί τόσο η μη σύννομη χορήγηση – απόδοση χρηματικών ποσών στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όσο και το εύρος και το ύψος της υλικής ζημιάς που τυχόν έχει προκληθεί σε βάρος του Φορέα, προκειμένου να προχωρήσει στις επιβαλλόμενες, κατά νόμο, ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο