Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το Ευρ. Κοινοβούλιο απορρίπτει εκ νέου τη μαύρη λίστα των κρατών που θεωρούνται επικίνδυνες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητεςΣύνοδος Ολομέλειας Δελτίο Τύπου - Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις - 17-05-2017
 
Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτουν και πάλι ως ανεπαρκή, με 392 ψήφους υπέρ, 80 κατά και 207 αποχές, έναν περιορισμένο κατάλογο χωρών που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Νωρίτερα φέτος, το Κοινοβούλιο άσκησε βέτο σε έναν παρόμοιο κατάλογο που καταρτίστηκε από την Επιτροπή, σε χώρες που πιστεύεται ότι είναι επικίνδυνες για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή την προώθηση της φοροδιαφυγής.

Το ψήφισμα της Τετάρτης αναφέρει ότι η ΕΕ πρέπει να έχει μια ανεξάρτητη και αυτόνομη διαδικασία για να κρίνει κατά πόσο οι χώρες απειλούν την οικονομική εγκληματικότητα αντί να βασίζονται στην κρίση ενός εξωτερικού οργάνου.

Ο κατάλογος των τρίτων χωρών που έκρινε  η Επιτροπή ότι έχει στρατηγικές ελλείψεις όσον αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης των τρομοκρατικών καθεστώτων είναι:

Αφγανιστάν,
Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Γουιάνα
Ιράκ
Lao PDR
Συρία
Ουγκάντα
Βανουάτου
Γέμενη
Ιράν
Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την τροποποίηση του καταλόγου προσθέτοντας την Αιθιοπία και την κατάργηση της Γουιάνας από τον κατάλογο.


Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή νομιμοποίηση εσόδων


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο