Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Β.Ε.Θ.: «Ολική εξόντωση η νέα επιβάρυνση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών»www.veth.gov.gr

10/05/2017

Τη δυσαρέσκεια του εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Παναγιώτης Παπαδόπουλος για τη νέα επιβάρυνση σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους μέσω της διεύρυνσης της βάσης υπολογισμού εισφορών. «Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες ‘κρύβουν’ τα κείμενα των εφαρμοστικών νόμων με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης.  Στη λίστα με τα 140 βαριά προαπαιτούμενα που οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει εντός των επόμενων ημερών βρίσκεται και νέα επιβάρυνση που αφορά 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αφού, δεν θα αφαιρούνται από το εισόδημά τους οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους. Μάλιστα, στο κείμενο με τις υποχρεώσεις του υπουργείου Εργασίας ορίζεται ξεκάθαρα ότι η έκπτωση της τάξεως του 15% επί της νέας, διευρυμένης βάσης των εισφορών, θα ισχύσει μόνο για το 2018. Από το 2019 και μετά, καμία μείωση δεν θα ισχύει» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι είναι τραγικό να επιβαρύνεται συνεχώς η καθημαγμένη επιχειρηματικότητα, στο όνομα των απαιτήσεων των δανειστών αλλά και της πολύμηνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα είχε για τους πολίτες της χώρας.
 
«Πρόκειται για ολική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών, πολλοί εκ των οποίων μετά βίας συνεχίζουν να διατηρούν τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται κατανοητό από την κυβέρνηση που σφυρίζει αδιάφορα, αναμασώντας πως οι επικείμενες αλλαγές δεν θα ισχύσουν από φέτος. Ωστόσο και τα επόμενα χρόνια στη χώρα αυτή θα ζουν οι ίδιοι πολίτες, οι οποίοι έχουν υποστεί ανελέητη εξάντληση και αδυνατούν να είναι τα μόνιμα υποζύγια» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο