Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξάνονται τα παράβολα έως και 600%

Ακόμα δυσκολότερη γίνεται η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των οικονομικά ασθενέστερων και των συνταξιούχων, σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής της διοικητικής Δικαιοσύνης, καθώς και με τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή....

Αυξάνονται τα παράβολα έως και 600%

Ακόμα δυσκολότερη γίνεται η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των οικονομικά ασθενέστερων και των συνταξιούχων, σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση απονομής της διοικητικής Δικαιοσύνης, καθώς και με τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο που έχει επικριθεί για πολλές ρυθμίσεις του προβλέπεται η αύξηση παραβόλων, ενσήμων κ.λπ. ακόμα και σε ποσοστό 500% - 600% προκειμένου να αποτραπεί η σωρεία προσφυγών.

Παράλληλα με χθεσινή τροπολογία ορίζεται πλέον ότι στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα καταβάλλεται παράβολο 20 ευρώ για εφέσεις (αιτήσεις αναθεώρησης, ανακοπής, διόρθωσης κ.λπ.) σε συνταξιοδοτικές διαφορές, ενώ 50 ευρώ για αιτήσεις αναίρεσης είτε πρόκειται για συνταξιοδοτικές διαφορές, είτε για ανάκληση πράξεων που εκδίδουν τα κλιμάκια του δικαστηρίου, κατά τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων που έχουν μεγάλη χρηματική αξία.

Με άλλες τροπολογίες τίθεται ως «πλαφόν» το 8μηνο για την έκδοση αποφάσεων στα αστικά δικαστήρια, με ποινή την αφαίρεση της δικογραφίας από τον δικαστή που καθυστερεί και την επανασυζήτηση της υπόθεσης.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο