Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ

Είναι τρελό να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μια τέτοια δυσμενή περίοδο. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά τώρα αυτό αποκλείεται....

Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ

Είναι τρελό να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μια τέτοια δυσμενή περίοδο. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά τώρα αυτό αποκλείεται.

Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Παραδέχθηκε ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν σημειωθεί μεγάλες ανατιμήσεις που όμως οφείλονται στη διεθνή κρίση, στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των διεθνών τιμών στα τρόφιμα. Με τρομάζουν οι επιπτώσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι η Ολυμπιακή πρέπει θα αποκρατικοποιηθεί και ότι «ίσως χρειασθεί τη θέση της Ο.Α. να την πάρει μια εταιρεία σαν την Πάνθεον. Είναι μια ασφάλεια για την Ολυμπιακή».

Σχετικά με τον ΟΣΕ ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι πρέπει να εξυγιανθεί και να γίνουν επενδύσεις. Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι υπάρχει θέμα κόστους του προσωπικού.

Σε ερώτηση σχετικά με τα λιμάνια ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι το θέμα δεν είναι να έχουμε μόνο κέρδη αλλά «μεγάλες κινήσεις» δηλαδή να υπάρχει σημαντικά όφελος για την οικονομία συνολικά και όχι μόνο για το Δημόσιο.

Τιμάριθμος
Στην κυβέρνηση υπάρχει εντονη ανησυχία από την παρατεταμένη «πτήση» του πληθωρισμού, σε υψηλά επίπεδα, η οποία εκτός από τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών εισοδημάτων «ροκανίζει» και μέρος της προβλεπόμενης ανάπτυξης.

 Ηδη στην Πλατεία Συντάγματος επεξεργάζονται μία σειρά σεναρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Τα περιθώρια κινήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένα και το μόνο βλέπουμε είναι ο «μπαμπούλας» των ελέγχων και της ψυχολογικής πίεσης στις επιχειρήσεις να μην αυξήσουν υπέρμετρα τις τιμές στα προϊόντα.

Ωστόσο αυτό το μέτρο είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητα και ίσως -αν ληφθεί- προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τον ΣΕΒ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο