Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

«Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λέει ΟΧΙ στη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών»Θέμα: Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λέει ΟΧΙ στη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι οι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις για τον κλάδο μας αλλά και για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το καινούργιο δυσβάσταχτο βάρος προέρχεται από την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών η οποία διέρρευσε στα ΜΜΕ και επιβεβαιώθηκε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου στις 08/05/2017 αλλά και από την σχετική παράγραφο του μνημονίου που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, από το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές αντί να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει τους μη-μισθωτούς ασφαλισμένους σε επιπλέον δημευτικές επιβαρύνσεις, οι οποίες θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα. Για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ το 26,95% επί του 26,95% του ΕΦΚΑ καταλήγει σε πρόσθετη επιβάρυνση 7,26% που σημαίνει συνολική επιβάρυνση της τάξεως του 34,21% ή αύξηση 26,94% των ασφαλιστικών εισφορών. Θα ακολουθήσουν εκτενέστερα παραδείγματα και με αποφορολόγηση των επιβαρύνσεων.

Το ότι θα υπάρξει από το 2018 συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές τελικά να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και να μην αυξηθούν, ενώ στην συνέχεια για το 2019 δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση, αυτό είναι ένα θέμα που απομένει να φανεί εάν τελικά θα συμβεί και σε κάθε περίπτωση μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πιστεύει ότι η νομοθέτηση μιας τέτοιας αλλαγής από την κυβέρνηση, θα προκαλέσει μία ακόμη ανοδική αναθεώρηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 ή το 2019 η οποία θα εξαφανίσει οποιοδήποτε θετικό αντίμετρο μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και θα οδηγήσει σε περαιτέρω φτωχοποίηση τον κλάδο μας αλλά και το πλήθος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο