Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Κοινό δελτίο τύπου εφτά Ομοσπονδιών: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέαΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


04.05.2017

Η Κυβέρνηση με το Ν.4387/2016 και ακολούθως με Υπουργικές αποφάσεις του Υφυπουργού Α. Πετρόπουλου, κατάφερε καθοριστικά χτυπήματα στο εφάπαξ του Ιδιωτικού Τομέα με αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας μας, χωρίς μελέτες και δημόσια διαβούλευση, καταργώντας κάθε έννοια οικονομικής και λογιστικής αυτοτέλειας των Τομέων, την ίδια ώρα που επέβαλαν αυθαίρετα το νέο κούρεμα και απονέμουν με το σταγονόμετρο τις παροχές, αυξάνουν την εισφορά της Πρόνοιας στους παλαιούς ασφαλισμένους.

Εκπροσωπώντας τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα προσφύγαμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, σε δικάσιμο που έχει οριστεί ενώπιον της επταμελούς σύνθεσης του Α' τμήματος την Δευτέρα 08.05.2017.

Με τις προσβαλλόμενες πράξεις επιχειρείται η εφαρμογή ρυθμίσεων του Ν.4387/2016 περί κατάργησης του ΤΑΠΙΤ και αλλαγής του καθεστώτος ασφάλισης εφάπαξ. Οι λόγοι ακύρωσης που τίθενται με το δικόγραφο είναι περιληπτικά οι εξής:

Έλλειψη δημοσίευσης της πρώτης και δεύτερης προσβαλλόμενης πράξης παρά το γεγονός ότι περιέχουν ρυθμίσεις κανονιστικού χαρακτήρα.

Έλλειψη νομοθετικής εξουσιοδότησης για την έκδοση και των τριών προσβαλλόμενων πράξεων.

Παραβίαση του άρθρου 43 παρ. 2 του Συντάγματος λόγω των εξουσιοδοτικών διατάξεων που εκχωρούν την αρμοδιότητα καθορισμού της ουσίας των ρυθμίσεων στον Υπουργό.

Παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας καθώς και του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση όπως αυτό κατοχυρώνεται από το 23 παρ. 5 Σ. και διεθνείς συμβάσεις σε συνδυασμό με την αρχή της συμμετοχής των Ελλήνων πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους κατά το 4 παρ. 5 Σ.

Αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και συγκεκριμένα το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου αυτής που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην περιουσία.

Αντίθεση στην Διεθνή Σύμβαση Εργασίας Νο. 102 για τα ελάχιστα όρια κοινωνικής ασφάλειας.

Παραβίαση του δικαιώματος των ασφαλισμένων για εκπροσώπηση τους στο φορέα ασφάλισης τους σε συνδυασμό με την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης όπως αυτή κατοχυρώνεται στο αρ. 11 της Ε.Σ.Δ.Α., στο άρθρο 72 παρ. 1 της 102 Δ.Σ.Ε. και στο άρθρο 71 παρ. 1 του Ευρωπαϊκού Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλειας.

Οι κλαδικές Ομοσπονδίες θα απαιτήσουμε νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και ενόψει της εκδίκασης του Σ.τ.Ε. κλιμακώνοντας τη δράση μας αποφασίσαμε από κοινού να οργανώσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 08 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00π.μ. στην έδρα του τ.ΤΑΠΙΤ Ακαδημίας 58 και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στον 7ο όροφο στις 12:30μ.μ.

Η "Πρώτη φορά Αριστερά" Κυβέρνηση απαλλοτριώνει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Πρόνοιας.

 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο