Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η χορήγηση Α.Φ.Μ. γίνεται στους νόμιμα διαμένοντες στη χώρα


Αυτό διαβεβαιώνει με έγγραφο της η αρμόδια διεύθυνση της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, μετά από ερώτηση/καταγγελία βουλευτή σχετικά με την μαζική χορήγηση ΑΦΜ σε Κινέζους που διαμένουν στην χώρα μας.

Αναλυτικά η απάντηση της ΑΑΔΕ:

Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, για την αποτροπή και την καταστολή φαινομένων φοροδιαφυγής, οπουδήποτε αυτά κι αν εκδηλώνονται.

Προς το σκοπό αυτό, λαμβάνονται συνεχώς όλα τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Με τις διατάξεις της παρ 1 του άρθρου 1 της ΠΟΛ.1006/31.12.2013 (ΒΊ9), απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με την ΠΟΛ.1178/11.8.2015 (ΒΊ940),ορίζεται ότι σε κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό ή νομική οντότητα, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 3 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ( Κ.Φ.Δ.) ν. 4174/2013 (Α' 170), ημεδαπό ή αλλοδαπό, που πρόκειται να ασκήσει δραστηριότητες επιχειρηματικού περιεχομένου ή να καταστεί υπόχρεο σε καταβολή ή παρακράτηση φόρου σύμφωνα με τη φορολογική διαδικασία ή σε υποβολή οποιοσδήποτε δήλωσης που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα αυτού, αποδίδεται από τη φορολογική διοίκηση ενιαίος και μοναδικός Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ανεξάρτητα του αριθμού των εγκαταστάσεων (υποκαταστημάτων, γραφείων .αποθηκών) που διαθέτει εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, προκειμένου να εγγράφει στο Φορολογικό Μητρώο.

Με τις διατάξεις της παρ 1 του άρθρου 26 του ν 4251/2014 (Α' 80) « Κώδικας Μεταναστευτικής και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις», ορίζεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οργανισμοί και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, υποχρεούνται να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες τρίτης χώρας οι οποίοι δεν έχουν διαβατήριο και θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής και γενικά δεν αποδεικνύουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Γι
α την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν 4251/2014 (Α' 80 ), δόθηκαν από την υπηρεσία μας οδηγίες με την ΠΟΛ.1207/16.9.2015 εγκύκλιο.

Στην ανωτέρω εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι υπήκοοι τρίτης χώρας, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα, οφείλουν κατά την υποβολή των δηλώσεων Μητρώου (Απόδοσης Α.Φ.Μ / Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων, Έναρξης / Μεταβολής Εργασιών και Διακοπής Εργασιών), να επιδεικνύουν στον αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ο Υ. σε πρωτότυπη μορφή, διαβατήριο σε ισχύ και άδεια παραμονής σε ισχύ ή το στοιχείο εκείνο, που αποδεικνύει ότι διαμένουν νόμιμα στη χώρα.


Ετικέτες για αναζήτηση ΑΦΜ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο