Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 επιστρέφουν δύο βασικές αρχές των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων - Επιδότηση των εισφορών για τα «μπλοκάκια»

27 Απρίλιου 2017 Σχόλια
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 επιστρέφουν δύο βασικές αρχές των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων - Επιδότηση των εισφορών για τα «μπλοκάκια»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και το Στάθη Σχινά.
 
Για τα εργασιακά:

«Στις συλλογικές διαπραγματεύσεις έχει συμφωνηθεί ότι θα νομοθετήσουμε σήμερα για την επαναφορά δύο βασικών αρχών της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων από 1/9/18», τόνισε η υπουργός Εργασίας. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρχει αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων. Θα μείνει στο 5% (από 10% που ζητούσε το ΔΝΤ)

Για τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία:
 
«Λειτουργεί αυτή την στιγμή ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα εδώ και λίγους μήνες το οποίο μας επιτρέπει να γίνονται πιο στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, γιατί μέχρι σήμερα οι έλεγχοι γίνονταν κατόπιν καταγγελιών. Μέσα από το πληροφοριακό σύστημα που έχουμε και με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα μπορούμε να έχουμε πιο στοχευμένους ελέγχους.  Την ίδια στιγμή έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο περίπου 25 δράσεις που για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Μια από αυτές τις δράσεις είναι οι έλεγχοι που θα διενεργούνται από μικτά κλιμάκια  του ΣΕΠΕ, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, της Οικονομική Αστυνομίας αλλά και το αντίστοιχο όργανο του ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια Αττικής.
  
Για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια:

«Ο ασφαλιστικός νόμος προσπάθησε να λύσει ένα ζήτημα το οποίο είναι μια παγιωμένη παράνομη τακτική στην αγορά εργασίας. Εργαζόμενοι εμφανίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι ενώ είναι μισθωτοί . Στην ειδική πλατφόρμα  ήδη έχουν κάνει δηλώσεις 10.000 εργοδότες».
Η κα Αχτσιόγλου σημείωσε επίσης ότι «το υπουργείο σχεδιάζει πρόγραμμα ενίσχυσης και επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών των ανθρώπων που έχουν μισθωτή εργασία, αλλά ασφαλίζονται με μπλοκάκι. Αυτό θα στοχεύει σε νέους εργαζόμενους αλλά θα επεκταθεί και περαιτέρω, ανάλογα με τα κονδύλια που θα διατεθούν».


Ακούστε ένα κομμάτι της συνέντευξης:
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης