Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζομένους στα καταστήματα Καλογήρου - Φ και Κ Λεμονής ΑΕΒΕ

Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τους εργαζομένους στα καταστήματα Καλογήρου - Φ και Κ Λεμονής ΑΕΒΕ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Μέλος UNI-ΓΣΕΕ
Ψαρών 2 - Πλ.Καραϊσκάκη
10437 Αθήνα - Ελλάδα
Τηλ: (210) 5239001 - 5239766 Fax: 5231619
E-mail: [email protected] http://www.oiye.gr

Αθήνα, 26/4/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ - Φ &Κ ΛΕΜΟΝΗΣ ΑΕΒΕ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, τριμερής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ – ΛΕΜΟΝΗΣ, με στόχο τη καταβολή των δεδουλευμένων των 380 εργαζομένων, τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και το μέλλον
της επιχείρησης.

Όπως είναι γνωστό, από το Φεβρουάριο του 2010, οι Τράπεζες δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης λόγω χρεών, ενώ έχουν κλείσει και 4 μεγάλα καταστήματα.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 1,5 μήνα και βιώνουν μεγάλη ανασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξαγορά της από τον όμιλο επιχειρήσεων Σάμι Φαις (Adidas, Puma, Factory Outlets), οι οποίες όπως
δήλωσαν θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, με μεγαλύτερο μέτοχο τον Σάμι Φάις, θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ έχει αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων
εργασίας.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε, επίσης, να καταβάλει τους μισθούς Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου, να καταθέσει υπόμνημα με το σχέδιο εξαγοράς, χρονοδιάγραμμα ενεργειών της για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων και να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με τους εργαζόμενους, το κλαδικό σωματείο και την ΟΙΥΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε να αποσύρει η εταιρεία το κείμενο υπογραφών, που η ίδια συνέλεξε με «καταναγκαστικό τρόπο» από μερίδα εργαζομένων, σύμφωνα με το οποίο «στηρίζουν» την εταιρεία, και τούτο διότι με αυτό απεμπολείται η τυχόν άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους (π.χ. επίσχεση εργασίας) εφόσον υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία μαζί με τα σωματεία της βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ και θα πράξει ότι χρειάζεται για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, χωρίς αρνητικούς όρους και προϋποθέσεις.


Για την ΟΙΥΕ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης