Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κάτω η ανάπτυξη, πάνω ο πληθωρισμός

Στο 3,8% από 4% χαμηλώνει ο πήχυς του ρυθμού ανάπτυξης και στο 3,5% από 2,8% ανεβαίνει ο μέσος τιμάριθμος

Κάτω η ανάπτυξη, πάνω ο πληθωρισμός

Στο 3,8% από 4% χαμηλώνει ο πήχυς του ρυθμού ανάπτυξης και στο 3,5% από 2,8% ανεβαίνει ο μέσος τιμάριθμος

Την αναθεώρηση των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης κάτω από το 3,8% (από 4%) και του πληθωρισμού στο 3,5% (από 2,8%) ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Οικονομίας. Ωστόσο, διατηρεί αμετάβλητους τους στόχους του προϋπολογισμού, η εκτέλεση του οποίου καθίσταται δυσχερέστερη χωρίς πρόσθετα μέτρα, καθώς η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης θα επηρεάσει τα έσοδα.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας χθες στη Βουλή σημείωσε ότι «οι διεθνείς εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση προς τα κάτω των ρυθμών ανάπτυξης και προς τα πάνω των ρυθμών του πληθωρισμού».

Ο υπουργός Οικονομίας απέδωσε την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων όχι μόνο στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην οποία συμφώνησαν πρόσφατα οι κοινωνικοί εταίροι και η οποία προβλέπει αθροιστικά αυξήσεις της τάξης του 12% φέτος και το 2009. Οπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Αλογοσκούφης η νέα ΕΓΣΣΕ όχι μόνο δεν συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού, αλλά θα έχει και ως αποτέλεσμα να επιβραδύνει και τον ρυθμό αποκλιμάκωσης της ανεργίας, λόγω της σημαντικής αύξησης του κόστους εργασίας.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο