Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνάντηση της Ε.Σ.Ε.Ε. με την Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο

Συνάντηση της Ε.Σ.Ε.Ε. με την Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


                    
Αθήνα,  20 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου
 
«Συνάντηση της ΕΣΕΕ με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο»

 
Πραγματοποιήθηκε χθες 19 Απριλίου συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο με θέματα συζήτησης την πορεία του ΕΦΚΑ, τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και τις προτάσεις της ΕΣΕΕ για το θέμα της διαρθρωτικής προσαρμογής.

Αρχικά συζητήθηκε η πορεία συγκρότησης του ΕΦΚΑ και συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον για την καλύτερη λειτουργία του. Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ έθεσε, επίσης, το ζήτημα των ελέγχων και των πρόστιμων που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ επαναφέροντας την πρόταση της για σημαντική μείωση αυτών στην περίπτωση της πρόσληψης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της έγκαιρης καταβολής από τον ΟΑΕΔ του πόρου του ΛΑΕΚ.

Τέλος, συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την διαρθρωτική προσαρμογή επιχειρήσεων και εργαζομένων στο εμπόριο με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα προτάσεων, οι οποίες κινούνται σε δυο άξονες παρέμβασης: την απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων για το πέρασμα από το παραδοσιακό εμπόριο στην ψηφιακή εποχή και το e-εμπόριο και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστική αλυσίδας στο εμπόριο. Συζητήθηκαν επίσης, δράσεις με στόχο τη χαρτογράφηση των ψηφιακών αναγκών των εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις σε ψηφιακές γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία και την εξοικείωσή τους με τις νέες τάσεις και διεργασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στο εμπόριο.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης