Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνάντηση της Ε.Σ.Ε.Ε. με την Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο


                    
Αθήνα,  20 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου
 
«Συνάντηση της ΕΣΕΕ με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο»

 
Πραγματοποιήθηκε χθες 19 Απριλίου συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο με θέματα συζήτησης την πορεία του ΕΦΚΑ, τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και τις προτάσεις της ΕΣΕΕ για το θέμα της διαρθρωτικής προσαρμογής.

Αρχικά συζητήθηκε η πορεία συγκρότησης του ΕΦΚΑ και συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον για την καλύτερη λειτουργία του. Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ έθεσε, επίσης, το ζήτημα των ελέγχων και των πρόστιμων που επιβάλλουν στις επιχειρήσεις οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ επαναφέροντας την πρόταση της για σημαντική μείωση αυτών στην περίπτωση της πρόσληψης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της έγκαιρης καταβολής από τον ΟΑΕΔ του πόρου του ΛΑΕΚ.

Τέλος, συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την διαρθρωτική προσαρμογή επιχειρήσεων και εργαζομένων στο εμπόριο με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα προτάσεων, οι οποίες κινούνται σε δυο άξονες παρέμβασης: την απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων για το πέρασμα από το παραδοσιακό εμπόριο στην ψηφιακή εποχή και το e-εμπόριο και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστική αλυσίδας στο εμπόριο. Συζητήθηκαν επίσης, δράσεις με στόχο τη χαρτογράφηση των ψηφιακών αναγκών των εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις σε ψηφιακές γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία και την εξοικείωσή τους με τις νέες τάσεις και διεργασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας στο εμπόριο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο