Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων (ΕΦΑ) και διαδικασία υποβολής αυτής - Απαιτούμενα δικαιολογητικά και διαδικασία χορήγησης των απαλλαγώνΔημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις με τις λεπτομέρειες για την υποβολή του Ειδικού Φόρου Ακινήτων (ΠΟΛ.1059/2017 - ΠΟΛ.1056/2017).

Η αρχική δήλωση ειδικού φόρου επί ακινήτων υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου από το υπόχρεο νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 17 του ν. 3091/2002, το οποίο απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet.

Οι τροποποιητικές δηλώσεις ειδικού φόρου επί ακινήτων υποβάλλονται χειρόγραφα στον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. με υποχρεωτική συνυποβολή των απαιτούμενων κατά περίπτωση δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση υποβάλλεται έως την 20η Μαΐου, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 17 του ν.3091/2002.

Η 20η Μαΐου για το έτος 2017 συμπίπτει με ημέρα αργίας (σ.σ. Σάββατο) όποτε η καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται στις 22 Μαΐου 2017.


O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.

Δείτε την απόφαση  ΠΟΛ.1059 στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


Με την απόφαση ΠΟΛ.1056/2017 δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και διαδικασία χορήγησης των απαλλαγών του ειδικού φόρου ακινήτων (ΕΦΑ)

Δείτε την απόφαση ΠΟΛ.1056/2017 στο φορολογικό αρχείο του κόμβου.Ετικέτες για αναζήτηση ΕΦΑ ακινήτων ειδικός φόρος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο