Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε επεξεργασία νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups

19 Απρίλιου 2017 Σχόλια
Σε επεξεργασία νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Corallia


Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου επισκέφθηκε σήμερα το Corallia, τον πρώτο φορέα ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών (clusters) που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Οι ιδρυτές του Corallia ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις δράσεις του φορέα, τονίζοντας ότι από την ίδρυσή του το 2005 έως σήμερα, έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία, ενισχύοντας clusters σε μια σειρά από καινοτόμους τομείς, όπως η νανοτεχνολογία, οι διαστημικές τεχνολογίες και ο σχηματισμός ψυχαγωγικών και δημιουργικών εφαρμογών.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παπαδημητρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και startups, οι οποίοι του μετέφεραν το όραμά τους για την εξέλιξη των εταιρειών τους και των τομέων τους γενικότερα και συζήτησαν μαζί του τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μέσα από τα διαθέσιμα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στο νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, ο οποίος εξασφαλίζει σε ξένους και Έλληνες επενδυτές σταθερή φορολογία για 12 χρόνια, όπως επίσης και στο υπό διαμόρφωση αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο, όπως τόνισε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, με πρώτο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, δεύτερο την εξωστρέφεια και τρίτο την ενίσχυση των clusters.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των startups, το οποίο θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς εν ευθέτω χρόνω.

Από το Γραφείο Τύπου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης