Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κίνδυνος διαγραφών Κοιν.Σ.Επ. το αμέσως προσεχές διάστημαhttp://koinsep.org/

Καθώς διανύουμε τον 4 μήνα τoυ 2017 και έχοντας μπροστά μας μόνο 2,5 μήνες για την υποχρεωτική μετάβαση στον νέο νόμο όλων των ΚοινΣΕπ που έχουν συσταθεί με τον νόμο 4019/2011 είναι εξαιρετικά απογοητευτική η εικόνα που αποτυπώνεται στο επίσημο αρχείο του Μητρώου όσον αφορά την τήρηση υποχρεώσεων και την ολοκλήρωση εγγραφής των ΚοινΣΕπ σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο.

Μια ΚοινΣΕπ για να λάβει την οριστική εγγραφή στο μητρώο μετά την έναρξη στην εφορία πρέπει να υποβάλει πρόσθετα στοιχεία κάτι που δεν το έχουν κάνει τουλάχιστον 11 ΚοινΣΕπ από το 2015 και άλλες τόσες ΚοινΣΕπ δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους από το 2015.

Αυτές θα είναι οι πρώτες που θα διαγραφούν και επίσης θα έχουν την ίδια κατάληξη και όσες ΚοινΣΕπ δεν θα έχουν υποβάλει τα κατάλληλα έγγραφα για την μετάταξη τους στον νέο νόμο και από τα πρώτα στοιχεία κρίνεται απογοητευτική η πορεία αυτή.

Σε σύνολο 1181 ΚοινΣΕπ που έχουν εγγραφεί από το 2011 μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ήδη 327 έχουν διαγραφεί από το Μητρώο για μη τήρηση χρονικών δεσμεύσεων η από δική τους αίτηση. Ενώ κάνοντας χρήση της διάταξης για αναβίωση μόνο 7 ΚοινΣΕπ ολοκλήρωσαν τα αναγκαία βήματα.

Σε σύνολο λοιπόν 1181 εγγραφών στο Μητρώο έχουμε 33 ΚοινΣΕπ Ένταξης, 118 Κοινωνικής Φροντίδας και 1030 Παραγωγικού Σκοπού εκ των οποίων όπως αναφέραμε 327 έχουν ήδη διαγραφεί.

Τελευταία ευκαιρία σε όσους είναι αμελείς στην τήρηση προθεσμιών και απαιτήσεων του νόμου να προχωρήσουν Άμεσα στην ολοκλήρωση της Εγγραφής τους  και στην υποβολή των καθυστερημένων απολογιστικών εκθέσεων τους και για τα περασμένα έτη μαζί με την τροποποίηση του καταστατικού τους σύμφωνα με τον νέο νόμο αλλιώς δεν μπορεί να γίνει δεκτή η μετάβαση τους στο νέο καθεστώς.

Εμείς σαν Ενημερωτική Πύλη είμαστε στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε στάδιο βρίσκεται η ΚοινΣΕπ στέλνοντας μας ένα μήνυμα από την φόρμα που βρίσκεται στην συνέχεια και αναφέροντας μας τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο