Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κίνδυνος διαγραφών Κοιν.Σ.Επ. το αμέσως προσεχές διάστημα

19 Απρίλιου 2017 Σχόλια
Κίνδυνος διαγραφών Κοιν.Σ.Επ. το αμέσως προσεχές διάστημα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



http://koinsep.org/

Καθώς διανύουμε τον 4 μήνα τoυ 2017 και έχοντας μπροστά μας μόνο 2,5 μήνες για την υποχρεωτική μετάβαση στον νέο νόμο όλων των ΚοινΣΕπ που έχουν συσταθεί με τον νόμο 4019/2011 είναι εξαιρετικά απογοητευτική η εικόνα που αποτυπώνεται στο επίσημο αρχείο του Μητρώου όσον αφορά την τήρηση υποχρεώσεων και την ολοκλήρωση εγγραφής των ΚοινΣΕπ σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο.

Μια ΚοινΣΕπ για να λάβει την οριστική εγγραφή στο μητρώο μετά την έναρξη στην εφορία πρέπει να υποβάλει πρόσθετα στοιχεία κάτι που δεν το έχουν κάνει τουλάχιστον 11 ΚοινΣΕπ από το 2015 και άλλες τόσες ΚοινΣΕπ δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους από το 2015.

Αυτές θα είναι οι πρώτες που θα διαγραφούν και επίσης θα έχουν την ίδια κατάληξη και όσες ΚοινΣΕπ δεν θα έχουν υποβάλει τα κατάλληλα έγγραφα για την μετάταξη τους στον νέο νόμο και από τα πρώτα στοιχεία κρίνεται απογοητευτική η πορεία αυτή.

Σε σύνολο 1181 ΚοινΣΕπ που έχουν εγγραφεί από το 2011 μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ήδη 327 έχουν διαγραφεί από το Μητρώο για μη τήρηση χρονικών δεσμεύσεων η από δική τους αίτηση. Ενώ κάνοντας χρήση της διάταξης για αναβίωση μόνο 7 ΚοινΣΕπ ολοκλήρωσαν τα αναγκαία βήματα.

Σε σύνολο λοιπόν 1181 εγγραφών στο Μητρώο έχουμε 33 ΚοινΣΕπ Ένταξης, 118 Κοινωνικής Φροντίδας και 1030 Παραγωγικού Σκοπού εκ των οποίων όπως αναφέραμε 327 έχουν ήδη διαγραφεί.

Τελευταία ευκαιρία σε όσους είναι αμελείς στην τήρηση προθεσμιών και απαιτήσεων του νόμου να προχωρήσουν Άμεσα στην ολοκλήρωση της Εγγραφής τους  και στην υποβολή των καθυστερημένων απολογιστικών εκθέσεων τους και για τα περασμένα έτη μαζί με την τροποποίηση του καταστατικού τους σύμφωνα με τον νέο νόμο αλλιώς δεν μπορεί να γίνει δεκτή η μετάβαση τους στο νέο καθεστώς.

Εμείς σαν Ενημερωτική Πύλη είμαστε στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε στάδιο βρίσκεται η ΚοινΣΕπ στέλνοντας μας ένα μήνυμα από την φόρμα που βρίσκεται στην συνέχεια και αναφέροντας μας τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης