Ειδήσεις Κωδικοποιήσεις νόμων

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4467/2017 με τροποποιήσεις σε φορολογικές διατάξεις. Άμεση επιστημονική κωδικοποίηση σε όλες τις διατάξεις που τροποποιούνταιΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4467/2017  "Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νοµοθεσίας και άλλες διατάξεις"

Η επιστημονική ομάδα του TaxHeaven στην προσπάθειά της για την άμεση ενημέρωση του φορολογικού της αρχείου, ολοκλήρωσε την κωδικοποίηση των διατάξεων των νόμων, όπως αυτές τροποποιούνται μετά τη δημοσίευση του ως άνω νόμου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος αυτός περιλαμβάνει διατάξεις για :

- Την Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» του 2016 (χρήση 2015) έως 30.6.2017 [Δείτε εδώ αναλυτικά]

- Την δυνατότητα και για το έτος 2017 (ίσχυε για το έτος 2016) της  κατ' εξαίρεση δυνατότητας άρσης της ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης (ι.χ.) με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα οριζόμενα (και για το έτος 2016) ποσοστά τελών ανάλογα με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση (αντί της καταβολής του ετήσιου ποσού των τελών που κατά κανόνα ισχύει). [Δείτε εδώ περισσότερα]

- Την παράταση για την ένταξη στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. έως 12-05-2017, των αγροτών καθώς και τις αλλαγές στο ύψος των ενισχύσεων/επιδοτήσεων για την ένταξη αυτών σε ανάλογο καθεστώς. [Δείτε εδώ περισσότερα]

- Την καθιέρωση ως καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων την 30η Ιουνίου (αντί της 30η Απριλίου που ίσχυε), και την τροποποίηση του χρόνου καταβολής του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων. Ειδικότερα μειώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων από οκτώ (8) σε έξι (6), η πρώτη εκ των οποίων δεν καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών. [Δείτε εδώ περισσότερα]


Σημειώνουμε ότι συνολικά όλες τις αλλαγές του νόμου μπορούν οι συνδρομητές του κόμβου να τις δουν και να τις μελετήσουν εύκολα και γρήγορα, με τα καινοτομικά εργαλεία που προσφέρουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες μας. Δείτε περισσότερα για τις συνδρομητικές υπηρεσίες αλλά και τα οφέλη που αποκτάτε, εδώ.

Ενδεικτικά με το νόμο 4467/2017 επέρχονται αλλαγές στους παρακάτω νόμους:Ο νόμος αυτός περιέχει σχετικές διατάξεις με φορολογικό ενδιαφέρον σε θέματα που αναφέρονται σε άλλους νόμους. Αναλυτικά σχετικές διατάξεις προστέθηκαν στους παρακάτω νόμους:

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο