Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: «Απεργούμε - Απέχουμε από την Αξιολόγηση»Αθήνα 11.4.2017

Αρ. Πρωτ.: 1078

Απεργούμε - Απέχουμε από την Αξιολόγηση

Για άλλη μια φορά ως εργαζόμενοι του Δημοσίου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολιτικές οι οποίες έχουν ως στόχο τη μείωση των μισθών, την εντατικοποίηση της εργασίας και την υπονόμευση του εργασιακού μας μέλλοντος.

Τα προβλήματα του δημόσιου τομέα και οι παθογένειες δεκαετιών από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων και τα τελευταία χρόνια ως αντίδοτο στην εξάλειψη των προβλημάτων αυτών έχει επινοηθεί η «αξιολόγηση» του προσωπικού.

Για τους εκάστοτε κυβερνόντες, η αξιολόγηση θεωρείται υπεύθυνη για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, βασικών υλικοτεχνικών υποδομών, την ελλιπή επιμόρφωση ακόμη και τις ελλείψεις αναλώσιμων υλικών;

Ευθύνεται άραγε η «αξιολόγηση» του προσωπικού για το άδικο και χαοτικό φορολογικό σύστημα, την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την στιγμή μάλιστα που υπερφορολογούνται ακόμη και τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα;

Ας μας απαντήσει το ΥΠΟΙΚ και η ΑΑΔΕ το σύστημα αξιολόγησης ευθύνεται για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ασκούν τα καθήκοντά τους κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών, την στιγμή που τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν με αγωγές, εξώδικα και μηνύσεις, να κάμψουν το φρόνημα των ελεγκτών οι οποίοι χωρίς νομική κάλυψη δίνουν άνιση μάχη για το δημόσιο συμφέρον;

Είναι πια γνωστό ότι η «αξιολόγηση» εντός των μνημονίων αποτελεί το όχημα και την «νομιμοποιητική» διαδικασία για δυσμενείς εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των στοχοποιημένων δημοσίων υπαλλήλων. Η προώθηση άλλωστε διαδικασιών όπως η καθιέρωση περιγραμμάτων θέσης, ατομικής στοχοθεσίας και εξατομικευμένων μισθών, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για τις πραγματικές διαθέσεις της διοίκησης.
 
Αυτές λοιπόν τις διαδικασίες όχι μόνο δε θα τις νομιμοποιήσουμε αλλά θα τις μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο.

Υιοθετούμε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία - αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης και

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην συμμετέχουν σε οτιδήποτε σχετίζεται με την συγκεκριμένη διαδικασία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο