Από 7 Απριλίου δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους που επιδοτούνται

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Απρίλιος 2008
ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ του επιδόματος ανεργίας και του δώρου του Πάσχα θα προχωρήσει και φέτος ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008 θα προπληρώνονται από όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ: Taxheaven.gr

Από 7 Απριλίου δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους που επιδοτούνται

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ του επιδόματος ανεργίας και του δώρου του Πάσχα θα προχωρήσει και φέτος ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008 θα προπληρώνονται από όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ:
● τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και
● το δώρο του Πάσχα θα καταβάλλεται ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης του δικαιώματος είσπραξης του εν λόγω βοηθήματος από τους δικαιούχους.
Οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ άνεργοι δικαιούνται ολόκληρο το δώρο του Πάσχα (12,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), εφόσον λαμβάνουν το τακτικό επίδομα ανεργίας για 3 μήνες μέσα στη χρονική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου.
Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο της τακτικής επιδότησης δικαιούνται:
● με 1 μήνα τακτικής επιδότησης ποσό ίσο με 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και
● με 2 μήνες τακτικής επιδότησης ποσό ίσο με 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Τακτικό επίδομα ανεργίας λαμβάνουν οι μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και έχουν ασφαλιστεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα ή και εποχικά αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο. Για ορισμένες κατηγορίες (όπως για αλιεργάτες) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.
Το επίδομα ανεργίας αρχίζει από την ημέρα της εγγραφής, αρκεί αυτή να γίνει εντός 60 ημερών από την καταγγελία. Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνo ή διετία).

Πηγή Τα Νέα