Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Λογιστών Ν. Αχαΐας: «Υποβολή φορολογικών δηλώσεων μόνο από λογιστές»

Σύλλογος Λογιστών Νομού Αχαΐας
web-site: http://sl-na.blogspot.com 
e-mail: [email protected] 
fax: 2610 362078

Πρόεδρος : Βάρδας Ιωάννης  (τηλ. 6944 294218)
Γραμματέας: Γρηγορόπουλος Λ.

Πάτρα 7/4/2017

Αρ. πρωτ. Νο 38/2017
Προς Υπουργείο Οικονομικών

Υπόψη  Υπουργού Ευκλείδη  Τσακαλώτου
Τηλ: 210 32 21 511 Φαξ: 210 33 32 608 
Email: [email protected]

Κοινοποίηση:
1) Υφυπουργό Υπ.Οικονομικών Αικατερίνη Στεργίου Παπαναστασίου
[email protected]
2) Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή         
Τηλέφωνο: 210 3375312
ΦΑΞ: 210 3375001

Θέμα: Υποβολή  Φορολογικών Δηλώσεων μόνο από Λογιστές
 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
 
Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος τόσο των Νομικών Προσώπων όσο και των Φυσικών Προσώπων καθώς και η υποβολή όλων των εντύπων που απορρέουν από την τήρηση των λογιστικών βιβλίων, θα πρέπει να  διασφαλιστεί από από το Υπουργείο Οικονομικών ότι θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο από λογιστές  - Φοροτεχνικούς που έχουν την ανάλογη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Οικονομικό επιμελητήριο και με την αντίστοιχη εξουσιοδότηση από τα Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα.

Έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλος όγκος δηλώσεων υποβάλλονται από άτομα τα οποία δεν είναι κάτοχοι αδείας λογιστή – Φοροτεχνικού, αλλά είναι  άλλων ειδικοτήτων και οι οποίοι  υποβάλλουν δηλώσεις για λογαριασμό άλλων φυσικών προσώπων έχοντας έτσι ένα πρόσθετο εισόδημα το οποίο είναι αφορολόγητο.  

Κύριε Υπουργέ, ποια είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν άδεια λογιστή – φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο, όταν τις δηλώσεις αυτές μπορεί να τις υποβάλλει ο καθένας;

Αν οι πτυχιούχοι που έχουν άδεια λογιστή – φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα τότε γιατί το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί τα αντίστοιχα τμήματα και έχει εισακτέους κάθε χρόνο;

Μπορεί ο κάθε πολίτης να συντάξει συμβολαιογραφικό έγγραφο αν δεν είναι συμβολαιογράφος; μπορεί να βγάλει άδεια Οικοδομής αν δεν έχει άδεια Μηχανικού; μπορεί ο κάθε πολίτης να κάνει το Γιατρό αν δεν  έχει πτυχίο Ιατρικής και την κατάλληλη εξειδίκευση;

Πως γίνεται λοιπόν όλοι να κάνουν τους λογιστές και να υποβάλλουν δηλώσεις; Μήπως γνωρίζουν τόσο καλά την νομοθεσία και αν ακόμα την γνώριζαν, νομοποιούνται να υποβάλλουν τις δηλώσεις;

Όλες αυτές οι δηλώσεις που υποβάλλονται από άσχετους με το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού, είναι στην πλειονότητα τους λανθασμένες. Το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών  με τους εκπροσώπους του δηλώνει στα ΜΜΕ ότι οι δηλώσεις είναι προ συμπληρωμένες και αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για την υποβολή τους. Μήπως ξεχνάτε τα τεκμήρια από σύσταση επιχειρήσεων, τα εισοδήματα εξωτερικού, την υπεραξία μεταβίβασης κ.λ.π;

Οι ελάχιστες αμοιβές των λογιστικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υποβολή των δηλώσεων μόνο από Λογιστές – φοροτεχνικούς θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.
 
Κύριε Υπουργέ αν θέλει το Υπουργείο Οικονομικών να υποβάλλονται σωστά οι δηλώσεις Φορολογίας εισοδήματος, τότε θα πρέπει να υποβάλλονται με την υπογραφή του Λογιστή – Φοροτεχνικού που έχει αντίστοιχη άδεια από το Οικονομικό Επιμελητήριο.
 
 
Για τον Σύλλογο Λογιστών Νομού Αχαΐας

Ο Πρόεδρος                
Βάρδας Ιωάννης

Ο Γραμματέας
Γρηγορόπουλος Λάμπρος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο