Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ειδική Γραμματεία σχετικά με την κοινωνική ένταξη των Ρομά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 08-04-2017

Εμπάργκο : Σάββατο 08-04-2017

Σήμερα, 8 Απριλίου, είναι ημέρα γιορτής της ενότητας των Ρομά, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης δικαιωμάτων. Η γιορτή καθιερώθηκε σε ανάμνηση του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Ρομά το 1971 στο Λονδίνο, στο οποίο αποφασίσθηκε και διακηρύχθηκε η από κοινού διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Ελπίζω το κοινό μας όραμα να γίνει κοινό έργο, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, να εξαλείψουμε τις διαχωριστικές γραμμές, και να επιβεβαιωθούμε, όλοι μας, ότι ένας καλύτερος, φωτεινότερος κόσμος είναι εφικτός.

Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του υπουργείου Εργασίας, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι φορείς της διοίκησης, περιφέρειες και δήμοι καλούμαστε να αποδείξουμε με το έργο μας ότι οι ελπίδες μπορούν να πάρουν μορφή και οι πολιτικές εξαγγελίες να γίνουν πράξη.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά στις 11/4/2017, ώρα 10.00 – 12.00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Κατερίνα Γιάντσιου
Ειδική Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο