Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε στο σύνολό του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία νωρίτερα η ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Απασχόλησης για την «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης». Σε σύνολο 297 ψηφισάντων βουλευτών, οι 151 ψήφισαν «ναι» και οι 146 «όχι». Κανένας δεν ψήφισε «παρών».

Ψηφίστηκε στο σύνολό του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία νωρίτερα η ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Απασχόλησης για την «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης». Σε σύνολο 297 ψηφισάντων βουλευτών, οι 151 ψήφισαν «ναι» και οι 146 «όχι». Κανένας δεν ψήφισε «παρών».

Κατόπιν της ψηφοφορίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέβαλαν χωριστές αιτήσεις επί του ψηφισθέντος ασφαλιστικού νομοσχεδίου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο νομοσχέδιο με τίτλο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», κατέθεσαν τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, αμέσως μετά τη ψήφισή του και «επί του συνόλου».

Οι σχετικές επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα υπογράφονται από το σύνολο των βουλευτών της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας (ΠΑΣΟΚ 102, ΚΚΕ 24, ΣΥΡΙΖΑ 14, ΛΑΟΣ 10) και ξεπερνούν τα απαιτούμενα δύο πέμπτα (120) του όλου αριθμού των βουλευτών (300). Ωστόσο, η έγκριση των προτάσεων απαιτεί πλειοψηφία των τριών πέμπτων (180) του όλου αριθμού των βουλευτών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η συζήτηση επί των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα αρχίσει αύριο Τρίτη στις 6:30 μμ. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η σχετική συζήτηση ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις συνεδριάσεις και η ψηφοφορία για την αποδοχή ή μη της πρότασης είναι ονομαστική.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο