Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλογοσκούφης : 4 δισ. ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν από μείωση της γραφειοκρατίας

Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν έως το 2012 από τη μείωση του διοικητικού βάρους (γραφειοκρατία), όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Αλογοσκούφης : 4 δισ. ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν από μείωση της γραφειοκρατίας

Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν έως το 2012 από τη μείωση του διοικητικού βάρους (γραφειοκρατία), όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό θέμα τη μείωση του διοικητικού βάρους και πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να συμπράξουμε στη μείωση της γραφειοκρατίας. Χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, είπε απευθυνόμενος σε εκπροσώπους υπουργείων και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην ημερίδα «Μείωση του Διοικητικού Βάρους στις επιχειρήσεις για την οικονομική ανάπτυξη», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμα ότι το διοικητικό βάρος στη χώρα μας είναι μεγαλύτερο απότι σε άλλες χώρες της ΕΕ. Στο σύνολο της ΕΕ η μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25% θα επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% ή 150 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να υποβάλλονται εκθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από όλες τις χώρες -μέλη της ΕΕ για τη μείωση του διοικητικού βάρους. Έχουμε προωθήσει, πρόσθεσε, κάποια μέτρα αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς.

Προηγουμένως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ. Γ. Σιδηρόπουλος κάλεσε τους συμμετέχοντας στην ημερίδα να υποβάλλουν γραπτές προτάσεις για τη μείωση του διοικητικού βάρους και υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα η γραφειοκρατία μας κοστίζει συνολικά το 6,8% του ΑΕΠ (περίπου 14 δισ. ευρώ).

Οι βασικές περιοχές προτεραιότητας που καλύπτονται στο πλαίσιο της μείωσης του διοικητικού βάρους είναι : γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις, ετήσιοι λογαριασμοί/εταιρικό δίκαιο, πολιτική συνοχής, περιβάλλον, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, φορολογικό δίκαιο (ΦΠΑ), αλιεία, ασφάλεια τροφίμων, φαρμακευτική νομοθεσία, δημόσιες συμβάσεις, στατιστικές, μεταφορές και εργασιακό περιβάλλον/εργασιακές σχέσεις.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο