Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Απάντηση της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. Ηλείας στο δελτίο τύπου της Α.Α.Δ.Ε. για το άνοιγμα των δηλώσεωνΠύργος, 07/04/2017

Προς
Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
 
Κύριε Διοικητά, με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ καταδεικνύει τους λογιστές ως υπαίτιους για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο τάξις στις καταληκτικές προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων και τους καλεί να υποβάλλουν τις δηλώσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να ζητάνε παρατάσεις στο παρά ένα, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Πρέπει να καταλάβετε κύριε Διοικητά ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων δεν είναι το μόνο πράγμα που ασχολούνται οι λογιστές – φοροτεχνικοί κατά τη διάρκεια του έτους. Υπάρχουν αρκετά άλλα πράγματα που μας απασχολούν, μεταξύ αυτών και οι φορολογικές δηλώσεις, που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα των ΜΥΦ για τις οποίες έχετε αγνοήσει όλες μας τις προτάσεις προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία. Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί, την περίοδο του Απριλίου, είναι το ΦΠΑ των επιχειρήσεων με απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία, που πρέπει να κατατεθούν και να πληρωθούν μέχρι τις 28/4. Καταλαβαίνετε ότι είναι αδύνατον να εγκαταλείψουμε τους πελάτες μας και να τους αφήσουμε να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις, αν και μάλλον θα τα επιβαρυνθούμε εμείς αυτά.

Πέρα από αυτές τις υποχρεώσεις υπάρχουν και οι σταθερές υποχρεώσεις κάθε μήνα, όπως ενημερώσεις βιβλίων, μισθοδοσία (με ιδιαιτερότητα το δώρο Πάσχα που πρέπει να κατατεθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων μέχρι την Μ. Τετάρτη), ΦΜΥ, παρακρατούμενους φόρους αλλά και διάφορες άλλες άσχετες με το αντικείμενο υποχρεώσεις που κατά καιρούς τα διάφορα υπουργεία φροντίζουν να μας φορτώσουν. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ημέρες του Πάσχα και θέλουμε και εμείς ως άνθρωποι να τις περάσουμε λίγο ήρεμα με τις οικογένειές μας χωρίς να ξενυχτάμε μέσα στα γραφεία μας.

Η υπερφόρτωση του συστήματος taxis δεν είναι δικό μας πρόβλημα κύριε Διοικητά. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι μια υπεύθυνη εργασία και δεν μπορεί να γίνεται κάτω από την απειλή ασφυκτικών ημερομηνιών και  υπό το φόβο της κατάρρευσης του συστήματος καθώς σε ενδεχόμενα λάθη θα πληρωθούν πρόστιμα και τα λάθη τα δικά μας δυστυχώς τα πληρώνουμε εμείς. Η πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να παραδώσει ένα σύστημα, το οποίο έχουμε ακριβοπληρώσει όλοι μας, που να δουλεύει και να μην αρχίσουμε πάλι τις συστάσεις του παρελθόντος ότι δουλεύει καλύτερα από τις 22.00 μέχρι τις 06:00.

Επίσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι και όλη την καλή διάθεση, αλλά και χρόνο, να είχαμε είναι δύσκολο να αποσταλούν η πλειοψηφία των δηλώσεων καθώς οι τράπεζες ακόμα δεν έχουν «φορτώσει» τους τόκους και τα δάνεια στο σύστημα, ούτε είναι σίγουρο ότι αν το κάνουν τις επόμενες μέρες θα είναι σωστά και δεν θα αλλάζουν συνέχεια, όπως πέρυσι. Επίσης κάποιοι οργανισμοί και ταμεία δεν έχουν ενημερώσει ακόμα το σύστημα. Εμείς πάντως το κομμάτι που μας αναλογεί με τις βεβαιώσεις αποδοχών και παρακρατούμενων φόρων, το κάναμε στην ώρα μας πάλι υπό την απειλή των προστίμων κάτι που μάλλον δεν ισχύει για τις τράπεζες.

Καλό θα ήταν κύριε Διοικητά πριν γίνουν συστάσεις σε επαγγελματικούς κλάδους να έχει φροντίσει το κάθε υπουργείο να λειτουργούν όλα στην εντέλεια και να έχει δώσει το λογικό χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί σωστά η κάθε εργασία. Να ευχηθούμε με τη σειρά μας στους συναδέλφους, καλό κουράγιο και χωρίς ανθρώπινες απώλειες, στο βωμό των φορολογικών δηλώσεων, φέτος.

Καλό Πάσχα σε όλους.
 
Με τιμή

Το ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο