Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Aπόφαση τη Δευτέρα εάν θα παραταθεί η προθεσμία για το Ε9

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στιγμή θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών εάν τελικά θα παραταθεί, μόνο όμως για λίγες ημέρες, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 από τα φυσικά πρόσωπα που εκπνέει τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στιγμή θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών εάν τελικά θα παραταθεί, μόνο όμως για λίγες ημέρες, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 από τα φυσικά πρόσωπα που εκπνέει τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Παρά τα αιτήματα όλων των φορέων, τα στελέχη του υπουργείου, όπως και σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις, περιμένουν στο «παρά πέντε» να λάβουν τη σχετική απόφαση ανάλογα με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν την τελευταία ημέρα υποβολής του Ε9 και όχι με γνώμονα ότι θα διευκολύνει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Θα πρέπει, πάντως, να αναφερθεί ότι τόσο οι εκπρόσωποι των λογιστών όσο και των ιδιοκτητών ανέφεραν στη «Ναυτεμπορική» ότι η εν λόγω παράταση είναι επιβεβλημένη, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν προβλήματα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και συγκεκριμένα στο σύστημα του TAXISnet, με αποτέλεσμα αρκετοί φορολογούμενοι να μην μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους.

Τα στελέχη της αγοράς

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της αγοράς κρίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς αρκετοί φορολογούμενοι που υπέβαλαν χειρόγραφη δήλωση Ε9 από το 2005 μέχρι σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν και να εκτυπώσουν αντίγραφο της δήλωσής τους μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, έχουν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου να δοθεί παράταση ως εξής:

* Οι χειρόγραφες δηλώσεις Ε9 των φυσικών προσώπων να υποβληθούν μαζί με τις δηλώσεις του φόρου εισοδήματός τους.

* Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9 των φυσικών προσώπων να υποβληθούν μέχρι και το τέλος της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ΕΤΑΚ των νομικών προσώπων, δηλαδή μέχρι και τις 27 Μαΐου 2008.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο