Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής του Ε9 φυσικών προσώπων

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου Κρήτης, με επιστολή της προς τον κ. Αντώνιο Μπέζα, Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ζητά παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) φυσικών προσώπων μέχρι και την 30.6.2008.

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου Κρήτης, με επιστολή της προς τον κ. Αντώνιο Μπέζα, Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ζητά παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) φυσικών προσώπων μέχρι και την 30.6.2008.

Ειδικότερα η επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. έχει ως ακολούθως :

Προς το
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Κο Υφυπουργό ΜΠΕΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟ

Κοινοποίηση.
1) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ηράκλειο, 26 Μαρτίου 2008

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή επιστολές που λάβαμε από  τα Μέλη της Ένωσης μας  θα θέλαμε να θέσουμε υπΆ όψιν σας κάποιους προβληματισμούς που μας μεταφέρθηκαν και οι οποίοι αντιμετωπίζονται στην πράξη από τον κλάδο μας, χωρίς να αποκλείουμε να έχετε γίνει ήδη κοινωνοί αντίστοιχων προβληματισμών και από άλλους επαγγελματικούς η κοινωνικούς  φορείς.

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε τα παρακάτω :

ΚατΆ αρχάς την έντονη ανησυχία και  αντίδραση των Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών  ως προς τον χρόνο υποβολής των διορθώσεων για τα ήδη έντυπα Ε9 που  έχουν υποβληθεί αλλά και για τα νέα που αφορούν την χρήση του 2007,  κάτι που  θα είναι αδύνατον να υλοποιηθεί χωρίς σημαντικά προβλήματα, σε μια περίοδο ήδη φορτωμένη από ποικίλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Οι Υποχρεώσεις αυτή την περίοδο είναι αρκετές όπως Εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, Οριστική Δήλωση Μισθωτών Υπηρεσιών, Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Εμπορικών Επιχειρήσεων, αλλά και οι τρέχουσες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση παρά την θέληση μας να συντάξουμε τις δηλώσεις Ε9, που απαιτούν  περισσότερο χρόνο αλλά και ενημέρωση των φορολογουμένων.
 
Επιπλέον για τα φυσικά πρόσωπα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ενημέρωσης κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει αφού έχουν συνηθίσει στον ενιαίο τρόπο υποβολής της φορολογικής δήλωσης με το έντυπο Ε9. Αυτό από μόνο  του Κύριε Υπουργέ δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αφού αρκετοί φορολογούμενοι θα βρεθούν να μη έχουν υποβάλει το Ε9 λόγω έλλειψης  ενημέρωσης και να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Επειδή γνωρίζουμε ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι η σωστή καταγραφή της ακίνητης περιουσίας  με αποτέλεσμα την σωστή επιβολή του ΕΤΑΚ και την αποφυγή τυχόν διαπληκτισμών μεταξύ φορολογικών αρχών και φορολογουμένων, και όχι η είσπραξη ΧΡΗΜΑΤΩΝ μέσω ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ προτείνομε στις υπηρεσίες σας να δοθεί χρόνος για την ενημέρωση των πολιτών αλλά και την σωστή καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων μεταφέροντας την ημερομηνία υποβολής του Ε9 έως την 30.6.2008 όπως ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα.
  
Κύριε Υπουργέ,

Ο κλάδος θέλει και μπορεί να είναι «συνεργάτης» του Υπουργείου, γι αυτό και πάντα ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις αποφάσεις του Υπουργείου όμως δώστε και σε μας  το δικαίωμα να λειτουργήσουμε με «ανθρώπινες» συνθήκες και να αποφύγουμε λάθη που έχουν επιβάρυνση στους πελάτες μας και σε μας.

Πολύ απλά περιμένουμε από την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να κάνει πράξη αυτό που κατά καιρούς ακούμε από χείλη «αρμοδίων», να μας αντιμετωπίσει δηλαδή ειλικρινά σαν «συνεργάτες» και όχι σαν «εκτελεστικά όργανα».

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                Η  Γενική Γραμματέας
ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                   ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο