Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ

Δεν πρόκειται να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ εντός του 2008 ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «δεν υπήρχε σενάριο για ΦΠΑ για το 2008 έτσι και αλλιώς», αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια ότι μία τέτοια κίνηση δεν είχε αποκλειστεί για τον επόμενο χρόνο.

Δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ

 
Δεν πρόκειται να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ εντός του 2008 ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «δεν υπήρχε σενάριο για ΦΠΑ για το 2008 έτσι και αλλιώς», αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια ότι μία τέτοια κίνηση δεν είχε αποκλειστεί για τον επόμενο χρόνο.

«Οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες θα συντελούσαν σε περαιτέρω αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ πρέπει να ζυγίζονται τώρα με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή», εκτίμησε και τόνισε πως «κάτι τέτοιο θα οδηγούσε έστω και σε μικρή αύξηση των τιμών και δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο σε αυτή τη συγκυρία», με την οικονομία να βιώνει έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Χαρακτήρισε τον «εισαγόμενο πληθωρισμό» ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργεί η διεθνής κρίση στην ελληνική οικονομία, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει περιορισμένα μέσα για να τον αντιμετωπίσει και κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους κοινωνικούς εταίρους σε συγκρατημένες μισθολογικές διεκδικήσεις, ώστε να μη μετατραπεί ο πληθωρισμός σε μόνιμο πρόβλημα και «αποσταθεροποιήσει» την κοινωνία.

Μεταρρύθμιση
Ο κ. Αλογοσκούφης υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού και εκτίμησε πως «δεν νομιμοποιούνται να ταλαιπωρούν το κοινό οι κατεξοχήν προνομιούχοι από την επιχορήγηση του προϋπολογισμού».

Επίσης τάχθηκε κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «τα δημοψηφίσματα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μια πολύ σύνθετη μεταρρύθμιση, όπως το ασφαλιστικό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον διλημματικό αυτό τρόπο που επιτρέπουν τα δημοψηφίσματα». «Τα δημοψηφίσματα είναι για άλλα πράγματα, δεν είναι για σύνθετα κοινωνικά προβλήματα», είπε ο υπουργός.

Πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο