Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποθέσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. που πρέπει να διαβιβαστούν στην Α.Α.Δ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑθήνα, 24 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει τα εξής:

Σχετικά με τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4336/2015 πρέπει να διαβιβαστούν από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ, η θέση της ΑΑΔΕ, η οποία διατυπώθηκε στις σχετικές συζητήσεις με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς στη διαδικασία αυτή, είναι ότι, λόγω της φύσης και της σπουδαιότητάς τους, οι υποθέσεις, που είχαν διαβιβαστεί από τους εισαγγελείς στο ΣΔΟΕ, πρέπει να διαβιβαστούν στην Ανεξάρτητη Αρχή υποχρεωτικά και αναγκαία από τους εισαγγελείς και όχι απευθείας από το ΣΔΟΕ, με τη συνήθη διαδικασία των υπολοίπων υποθέσεων, προκειμένου οι εισαγγελείς, προτού τις διαβιβάσουν στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, να έχουν πλήρη γνώση της πορείας της κάθε υπόθεσης κατά το χρόνο παράδοσής της από το ΣΔΟΕ.

Επ’ αυτού του θέματος, δεν έχει διατυπωθεί καμία διαφωνία από τα λοιπά εμπλεκόμενα μέρη στη διαδικασία της παράδοσης των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ βρίσκονται - όπως πάντα - σε καθημερινή και στενή συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές για την παραλαβή και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διερεύνηση κάθε υπόθεσης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο