Ειδήσεις Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

Το σχόλιο της Δευτέρας - Ο Ε.Φ.Κ.Α. και το survivor

Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TaxheavenΚαλημέρα καλή εβδομάδα.

Χαλαρά θα έλεγα ότι κύλισε η εβδομάδα που μας πέρασε. Στην Ευρώπη το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι Ολλανδικές εκλογές, ενώ εδώ στην Ελλάδα αφού το σίριαλ της αξιολόγησης έχει καταντήσει βαρετό, άρχισαν όλοι να ασχολούνται με το survivor. Εμείς φυσικά εδώ στον μικρόκοσμό μας πανηγυρίζουμε (λέμε τώρα) με την παράταση στην υποβολή των Α.Π.Δ. αλλά και των εισφορών [Δείτε εδώ σχετικάΠαράταση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών Ιαν. 2017 και Φεβ. 2017]. Η παράταση -φαντάζομαι θα έχετε ήδη ενημερωθεί-  ισχύει και για την περίοδο του δώρου Χριστουγέννων όπως πιστοποίησε ο κόμβος μετά από σχετική επικοινωνία με το υπ. ΕργασίαςΣυνεπώς, μετά την ανακοίνωση της νέας παράτασης και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες υπενθυμίζω ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

Παρατείνονται έως την Παρασκευή 31/3/2017:
-> Η υποβολή της Α.Π.Δ. που αφορά τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2017, αλλά και του δώρου Χριστουγέννων 2016.
-> Η καταβολή εισφορών μισθωτών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 (εισφορών Δώρου Χριστουγέννων 2016 μαζί με τις εισφορές Ιανουαρίου 2017).
-> Η καταβολή εισφορών μη μισθωτών (ελευθέρων επαγγελματιών, κ.λπ.) του μηνός Ιανουαρίου 2017.

Παρατείνονται έως την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017:

-> Η υποβολή της Α.Π.Δ. που αφορά τη μισθολογική περίοδο Φεβρουαρίου 2017.
-> Η καταβολή εισφορών μισθωτών μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2017.
-> Η καταβολή εισφορών μη μισθωτών (ελευθέρων επαγγελματιών, κ.λπ.)  του μηνός Φεβρουαρίου 2017.
 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο της καθυστέρησης έκδοσης των απαραίτητων εγκυκλίων, οι οποίες θα περιέχουν τις οδηγίες και τα πακέτα κάλυψης για μια σειρά από ειδικότητες μισθωτών για τις οποίες ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Η Εγκύκλιος αρ. 15/ 2017 που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη δυστυχώς δεν κάλυψε τα κενά, αφού περιείχε τα πακέτα κάλυψης για ορισμένες μόνο ειδικότητες μισθωτών. [Εγκύκλιος αρ 15/2017].

Φυσικά μην νομίζετε ότι το θέμα των πακέτων κάλυψης των ειδικοτήτων που εκκρεμούν, απασχολεί μόνο του λογιστές και τους απανταχού Έλληνες
HR. Κατ' αποκλειστικότητα η ομάδα ειδικών αποστολών που διαθέτει ο κόμβος (βλέπε Βαγγέλης) τρύπωσε στα παρασκήνια του survivor και σας παρουσιάζει μια από τις ερωτήσεις που θα εμφανιστεί στο αυριανό επεισόδιο.


Επίσης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κόμβου, στον ΣΚΑΙ σκέφτονται το επόμενο survivor να γυριστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ελληνικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το consept  θα είναι  το εξής: 22 επιχειρηματίες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να "επιχειρήσουν" στο νησί,  έχοντας να αντιμετωπίσουν αυτή την φορά όχι τις  αντίξοες συνθήκες και την στέρηση φαγητού, αλλά τους υψηλούς συντελεστές φορολογίας, τον ΦΠΑ, τον ΕΦΚΑ, του μετανάστες, τα capitαl controls και πάνω απ' όλα το σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Ο νικητής θα πάρει άδεια για να μεταφέρει την επιχείρησή του στην Ιρλανδία. Οι χαμένοι θα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να επιχειρούν στην χώρα.

Να συμπληρώσω εδώ ότι η "σταθερότητα" του οικονομικού περιβάλλοντος που παρουσιάζει η χώρα μας, έχει κάνει εντύπωση ακόμα και στους δικαστές του ΣτΕ, οι οποίοι την συμπεριέλαβαν σε σκεπτικό τους σε συγκεκριμένη δίκη για την παραγραφή. [Δείτε την σχετικά απόφαση έχει ιδιαίτερο  ενδιαφέρον]

Επανέρχομαι στο θέμα των "μπλοκακίων" για να αναφέρω ότι ο Διοικητής του ΕΦΚΑ κος Μπακαλέξης το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γ. Αυτιά δήλωσε ότι, όσοι από τους ασφαλισμένους επιλέξουν να ασφαλιστούν με το καθεστώς της παρ. 9 του άρθρου 39, δηλαδή με ΑΠΔ μέσω των εργοδοτών τους, τότε δεν χρειάζεται να καταβάλουν τα ασφάλιστρα των ατομικών ειδοποιητηρίων που έχουν παραλάβει (ή έχουν δει από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ). Όσοι όμως δεν επιλέξουν να ασφαλιστούν με τον τρόπο αυτό  θα πρέπει να καταβάλουν τα ασφάλιστρα που τους αναλογούν. [Δείτε το σχετικό video εδώ]. Δεν νομίζω ότι είναι βέβαια τόσο απλά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζει ο διοικητής. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι, ακόμη και εάν επιλέξουν να ασφαλιστούν μέσω των εργοδοτών τους ως  "μπλοκάκια", υπάρχει πιθανότητα να έχουν ταυτόχρονα και συμμετοχή σε εταιρία ή μερίσματα, και εκεί η κατάσταση περιπλέκεται αρκετά.  Δεν είναι εύκολο να διαχωρίσουν τις εισφορές και να επιλέξουν να πληρώσουν μόνο ένα ποσό.  Όπως και να' χει όμως, η δήλωση αυτή του διοικητή ίσως λύσει σε κάποιους τα .Για τα μπλοκάκια όμως  -που έχουν την τιμητική τους τους τελευταίους μήνες- μίλησε και ο υφυπουργός Εργασίας Αν.Πετρόπουλος την περασμένη εβδομάδα στην βουλή μετά φυσικά από ερώτηση βουλευτή. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η διάταξη για τα μπλοκάκια είναι εργαλείο αποκάλυψης εξαρτημένης εργασίας. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει και η κα Αχτσιόγλου πριν από λίγο καιρό αν θυμάστε.  Θα το αναφέρω για μια ακόμη φορά : Για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα όσοι θα υιοθετήσετε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συγκεκριμένους απασχολούμενους...Σχετικά με τα ειδοποιητήρια των εισφορών. Όσοι από εσάς δεν το έχετε πάρει ακόμα, μην ανησυχείτε καθόλου. Ο ΕΦΚΑ έχει στην διάθεσή του από σήμερα ένα νέο τρόπο αποστολής για τα ειδοποιητήρια, ο οποίος θα βοηθήσει ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Στο αστερισμό των δηλώσεων τώρα. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν να διαδίδονται φήμες για το πότε θα ανοίξει το σύστημα. Δεν σχολιάζω περαιτέρω γιατί κινδυνεύω να γίνω κακός, απλά θυμίζω  (γιατί το ακούσαμε και αυτό) ότι πλέον δεν υπάρχει τετράμηνη διορία από τον νόμο εδώ και πολύ καιρό. Θεωρητικά η εφαρμογή μπορεί να ανοίξει όποτε αποφασίσει η Ανεξάρτητη πλέον (και μην το ξεχνάτε αυτό) Α.Δ.Ε..

Όμως το ζητούμενο είναι αλλού και νομίζω ότι πάντα αλλού ήταν. Δεν έχει τόσο σημασία το διάστημα που θα είναι ανοικτή η εφαρμογή, όσο το να δουλεύει το σύστημα χωρίς προβλήματα, και τα πάντα να είναι έτοιμα την ημέρα που θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή. Εάν οι τράπεζες , τα ταμεία ο ΟΑΕΔ, Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και όλοι οι υπόλοιποι οργανισμοί, στείλουν έγκαιρα και χωρίς λάθη τα στοιχεία που οφείλουν για την συμπλήρωση των δηλώσεων, εάν το taxis δεν έχει προβλήματα και κατά την διάρκεια της ημέρας (γιατί την νύχτα δεν έχει), εάν δεν έχουμε μεταβολές στην νομοθεσία την τελευταία στιγμή, τότε νομίζω ότι η διαδικασία θα κυλίσει ομαλά. 

Ίσως θα πρέπει βέβαια η ΑΑΔΕ να βιαστεί λίγο σε ότι αφορά την εγκύκλιο για την παροχή σε είδος των οχημάτων, γιατί είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αποστολή του συνόλου των βεβαιώσεων αποδοχών από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα. Η 31η Μαρτίου πλησιάζει και δυστυχώς προβλέπω παρόμοιες εξελίξεις με αυτές του ΕΦΚΑ και των ΑΠΔ.

Να μην ξεχάσω (προφανώς και δεν το ξέχασα αφού το γράφω) να αναφέρω ότι από την περασμένη εβδομάδα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα υποβολής μέσω διαδικτύου για τις εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις φ.π. του φορ. έτους 2015

Τέλος σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις εισοδήματος να υπενθυμίσω ότι ήδη έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά άρθρων που θα βοηθήσει τους συναδέλφους, και τα οποία είναι όλα συγκεντρωμένα εδώ.  

Στο μέτωπο της οικονομίας τώρα, θεωρώ ότι τα πάμε αρκετά καλά. Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017 και  πλεόνασμα 1.592 εκατ. ευρώ στο ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης.  Κάτι μικρολεπτομέρειες χαλάνε λίγο την εικόνα όπως π.χ. 8,7 χιλιάδες περισσότερες αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς το 2016 σε σχέση με το 2015 ,   1,6 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιανουάριο του 2017, υψηλή ανεργία κλπ, αλλά πιστεύω ότι δεκαετία με δεκαετία αυτά θα διορθώνονται... Ήδη η μείωση του αφορολόγητου, που απ' ότι φαίνεται έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, θα συμβάλει αρκετά στην τόνωση της οικονομίας...

Κλείνοντας την εισαγωγή σας προτρέπω να δείτε παρακάτω, ορισμένες από τις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στον κόμβο την περασμένη εβδομάδα. Καταπιάνονται με πολύ ενδιαφέροντα θέματα και μαζί με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ προσφέρονται για .

 

⥢⥤

 

Τα Briefing της  εβδομάδας

 Το briefing της ημέρας (13.03.2017) - Αλλαγές στο Ε1, ανείσπρακτα ενοίκια και δόσεις επιχειρηματικών δανείων

 Το briefing της ημέρας - Έκπτωση δαπάνης μισθοδοσίας με κατάθεση μετρητών, παρακράτηση φόρου σε τεχνικά κ.λπ. έργα κ.ά. (15.03.2017)

Το briefing της ημέρας - Έκπτωση δαπάνης του εργοσήμου, αναπροσαρμογή ασφαλιστικών εισφορών Κλάδου σύνταξης μισθωτών κ.ά. (16.03.2017)
 

 

⥢⥤

 

Επισημάνσεις εβδομάδος

Σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις που δημοσιεύθηκαν και αυτή την εβδομάδα στον κόμβο

  Η σύναψη σύμβασης άφεσης χρέους δεν αποτελεί κατάλληλη ενέργεια, για την διασφάλιση του δικαιώματος είσπραξης της απαίτησης και συνεπώς δεν μπορεί να σχηματιστεί πρόβλεψη ούτε να διαγραφεί η απαίτηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 4172/2013

  Η έκπτωση της δαπάνης του εργοσήμου

  Ρυθμίσεις οφειλών έως 14.8.2017 χωρίς βεβαίωση εκτιμητή, εγγυήσεις-εμπράγματες ασφάλειες και έκθεση βιωσιμότητας διακανονισμού

  Παρακράτηση φόρου 3% στις αμοιβές που αφορούν σε τεχνικά κ.λπ. έργα

  Δόσεις φόρου για δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων

  Εκπίπτει η δαπάνη μισθοδοσίας και με κατάθεση μετρητών σε προσωπικούς λογαριασμούς εργαζομένων

Να προσθέσω στην επισήμανση αυτή, ότι και το υπουργείο Οικονομικών έχει την ίδια άποψη για το θέμα, η οποία όπως φαίνεται θα αποτυπωθεί στην εγκύκλιο που ετοιμάζει για την σχετική διάταξη.


⥢⥤


Σημαντικές φορολογικές αποφάσεις περασμένης εβδομάδος

 

ΠΟΛ.1037/2017 Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αλιέων ειδικού κατά αποκοπή καθεστώτος ΦΠΑ, κατά τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ
 

Κατ' ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στην εγκύκλιο και για τους αλιείς του ειδικού κατ' αποκοπή καθεστώτος ΦΠΑ, που πραγματοποίησαν μεταβολή και από 01/01/2015 τηρούν υποχρεωτικά βιβλία και εκδίδουν στοιχεία, έστω κι αν απαλλάχτηκαν από την ενημέρωση των λογιστικών αρχείων (βιβλίων), η ημερομηνία μεταβολής (01/01/2015) θεωρείται για την δραστηριότητα αυτή ως ημερομηνία πρώτης έναρξης, για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων και από την ημερομηνία αυτή και για τα επόμενα πέντε (5) έτη θα εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του προτελευταίου και τελευταίου εδαφίου της παρ. 3 του άρθ. 31 του ν. 3986/2011, εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος οι αλιείς του ειδικού κατ' αποκοπήν καθεστώτος ΦΠΑ που έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

 

Αριθ. πρωτ.: ΔΕΦΚΦ Β 1037687 ΕΞ 2017
 

Με την ΔΕΦΚΦ Β 1037687 ΕΞ 2017/8.3.17 κοινοποιούνται οι διατάξεις της ΔΕΦΚΦ Β 1005862 ΕΞ 2017/13.1.2017 με την οποία τροποποιούνται τα άρθρα 3 και 4 της ΔΕΦΚΦ Β 5026381 ΕΞ 2015/16.12.2015 και προστίθεται νέο άρθρο 7Α μετά το άρθρο 7 αυτής, στα πλαίσια διευκόλυνσης των μικρών οινοπαραγωγών του άρθρου 71 του ν.2960/2001, οι οποίοι παράγουν τα προϊόντα τους εκτός καθεστώτος αναστολής.

 

ΔΔΘΤΟΚ Δ 1026126 ΕΞ 2017 Εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος τελωνειακής αποταμίευσης
 

Με την απόφαση ΔΔΘΤΟΚ Δ 1026126 ΕΞ 2017/27.1.17 καθορίζονται, κατά το μέρος που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις της ενωσιακής νομοθεσίας, οι όροι, προϋποθέσεις και επί μέρους διαδικασίες που αφορούν:
α) στη διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας αποθήκης τελωνειακής αποταμίευσης,
β) στη λειτουργία του καθεστώτος τελωνειακής αποταμίευσης,
γ) στην εκκαθάριση και τον έλεγχο του καθεστώτος.
 

 

Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε. αρ. πρωτ.: 24805/ 2017 Οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2017 και ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης
 

Οι οδηγίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2017
Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017 (ΕΑΕ 2017) υποβάλλεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του, ως εξής:

→ Απευθείας, μέσω online συστήματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opekepe.gr. Επισημαίνεται, ότι η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν και διαθέσιμη για όλους τους παραγωγούς. Δύνανται να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους και όσοι δηλώνουν ζωικό κεφάλαιο.

→ Μέσω ενός πιστοποιημένου φορέα υποδοχής αίτησης της επιλογής του, ο οποίος έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.

Ο γεωργός, για να υποβάλλει την Ενιαία Αίτηση (ΕΑΕ 2017) και προκειμένου να πιστοποιηθεί, πρέπει υποχρεωτικά να ταυτοποιηθεί μέσω των προσωπικών του κωδικών της εφαρμογής taxisnet.
 

 

⥢⥤

  Οι τελευταίες αλλαγές στον ασφαλιστικό νόμο όπως ψηφίστηκαν στη Βουλή
 Επίκαιρη Επερώτηση 22 βουλευτών για Ε.Φ.Κ.Α. [Προσθέστε ακόμα μία στις δεκάδες που έχουν γίνει, και οι οποίες ακόμα περιμένουν απάντηση.]
 «Ο Ε.Φ.Κ.Α. υπενθυμίζει σχετικά με την χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του»

 Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 14/ 2017 Χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) κατά το έτος 2017

Ε.Φ.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: ΤΟ1/652/6/ 2017 Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 13 του Ν. 4387/16 και παροχή οδηγιών σχετικά με το ανώτατο όριο καταβολής των συντάξεων

 Ε.Φ.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Τ01/648/2/ 2017 Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή της Εγκ. 17/2016 του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά την έκδοση της Γνωμοδότησης του ΝΣΚ με αριθμ. 328/2016


⥢⥤ΣΛΟΤ

 Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 2552 ΕΞ 18.11.2016 Υπηρεσίες parking και ενοικίασης αυτοκινήτων   - [Οι υπηρεσίες ενοικίασης και parking όταν διαρκούν μερικές ημέρες θεωρούνται "συνεχιζόμενη υπηρεσία" ]
 
 Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 2660 ΕΞ 16.12.2016 Πρακτορεία Ταξιδίων - [Γνωστό αλλά καλό είναι να το επαναλαμβάνουμε. Το εισπραττόμενο τίμημα για λογαριασμό τους δεν θεωρείται έσοδο (δεν αυξάνει την καθαρή της θέση) αλλά συνιστά υποχρέωση.]

⥢⥤


Αρθρογραφία κόμβου 

  H φορολόγηση για το φορολογικό έτος 2016 με πρακτικά παραδείγματα - Τι ισχύει για τη φορολόγηση φυσικών, νομικών προσώπων και οντοτήτων, μισθωτή εργασία, συντάξεις, ακίνητα, επιχ. και αγροτική δραστηριότητα, μερίσματα, προκαταβολή φόρου και εισφορά αλληλεγγύης
 
  Παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου προς καταλογισμό φόρων και προστίμων
 
  Εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση ακίνητης περιουσίας

⥢⥤ Σημαντικές Δικαστικές αποφάσεις

■ [Δικαστήριο Ε.Ε.] Δεν συνιστά δυσμενή διάκριση η απαγόρευση σε εργαζομένους να φορούν οποιοδήποτε εμφανές πολιτικό, φιλοσοφικό ή θρησκευτικό σύμβολο με βάση εσωτερικό κανονισμό επιχείρησης

■ [ΑΠ 296/2016]  Υποχρέωση του εργαζομένου να εκτελέσει με επιμέλεια την εργασία που ανέλαβε και ευθύνεται για τη ζημία που προξενείται στον εργοδότη από δόλο ή αμέλεια του

■ [ΑΠ 130/21017] Φοροδιαφυγή - έκδοση πλαστών τιμολογίων - Ηπιότερος νόμος - Μετατροπή ποινής κάθειρξης μέχρι πέντε χρόνια σε χρηματική

■ [ΑΠ 1/2017] Απόρρητο των επικοινωνιών - Ηλεκτρονικά μηνύματα του εταιρικού email εργαζόμενου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του εργοδότη - Επιτρεπτή η χρήση τους ως αποδεικτικών μέσων αθέμιτων, αντισυμβατικών πράξεων του εργαζόμενου


■ [ΑΠ 494/2016] Επίλυση εργατικών διαφορών με συμβιβασμό


■ [ΑΠ 296/2016] Υποχρέωση του εργαζομένου να εκτελέσει με επιμέλεια την εργασία που ανέλαβε και ευθύνεται για τη ζημία που προξενείται στον εργοδότη από δόλο ή αμέλεια του

■ [Δικαστήριο Ε.Ε.] Η συγκατάθεση συνδρομητή τηλεφώνου για τη δημοσίευση των δεδομένων του καλύπτει και τη χρήση τους σε άλλο κράτος μέλος⥢⥤Φορολογικές υποχρεώσεις εβδομάδας

 • 20 Μαρ 2017  Επιβολή εισφοράς επί πλοίων πρώτης κατηγορίας νηολογηθέντων υπό ελληνικήν σημαίαν
 • 20 Μαρ 2017 Δήλωση φόρου πλοίων με ξένη σημαία, τα οποία έχουν τεθεί υπό τη διαχείριση ημεδαπών ή αλλοδαπών εταιριών οι οποίες είναι εγκαταστημένες στην Ελλάδα
 • 20 Μαρ 2017 Υποβολή δήλωσης και καταβολή 1/4 του φόρου πλοίων με ξένη σημαία (παραγράφου 5 του άρθρου 26 του Ν.27/1975)
 • 20 Μαρ 2017 Υποβολή δήλωσης απόδοσης του ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων προηγούμενου μηνός
 • Στα "ψιλά" απ' ότι κατάλαβα πέρασε η παράταση που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης Λογιστή στο Οικ.Επιμελητήριο, ωστόσο όσοι δεν την έχετε στείλει ακόμα θυμηθείτε ότι η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα.  [Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου]

  Μην ξεχάσετε επίσης ότι σύντομα πλησιάζει και η καταληκτική ημερομηνία των ΜΥΦ. Γιαυτό προετοιμαστείτε και χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να σας βοηθήσει.

  Εγώ προσωπικά έχω αναθέσει την συμφωνία τους σε ένα καλό συνάδελφο και φίλο, ο οποίος (άντε θα σας το αποκαλύψω) είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του survivor. Δείτε μάλιστα και ένα στιγμιότυπο κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας σε ένα από τα επόμενα επεισόδια.  Η δήλωση της εβδομάδος:


  Αλλοιώνοντας λίγο τον αντίστροφο νόμο του Μέρφυ ("εάν νομίζεις ότι πλένοντας τα αμάξι σου θα προκαλέσεις βροχή, είσαι γελασμένος"), εφόσον ο Τσακαλώτος κατάφερε να βγει με την Scarlet, μάλλον πάμε για πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3%.......

  Αν νομίζετε ότι σας λέμε ψέματα για τον υπουργό, δεν έχετε παρά να δείτε την επόμενη φώτο την οποία "τράβηξαν" οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του κόμβου....


  Καλή συνέχεια.

  

  Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
  Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

  Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
  Email:
  Θέμα:
  Μήνυμα:
   
  Δημιουργία νέας κατηγορίας

  Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
  Up
  Close
  Close
  Κλείσιμο