Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

«Δεν θα πληρώσουν διπλές εισφορές τα μπλοκάκια. Την ερχόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα και τα πακέτα κάλυψης εισφορών για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους»Οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν μπορέσει να καταβάλουν τα ασφάλιστρά τους λόγω των προβλημάτων του ΕΦΚΑ δεν θα κληθούν να πληρώσουν δύο φορές, διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του φορέα, Αθανάσιος Μπακαλέξης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών είχαν μείνει «στο κενό» τις προηγούμενες ημέρες, καθότι δεν αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι παρακρατήσεις που όφειλαν να καταβάλουν για τον Ιανουάριο. Ο ΕΦΚΑ άρχισε να στέλνει ειδοποιητήρια στους εν λόγω ασφαλισμένους, γεννώντας ανησυχίες ότι θα χρεωθούν δύο φορές.

«Αυτοί που θα πληρώσουν μέσω πλατφόρμας δεν θα πληρώσουν και τα ειδοποιητήρια», διαβεβαίωσε ο κ. Μπακαλέξης.

Η πλατφόρμα με την οποία θα δηλώσουν οι εργοδότες τα «μπλοκάκια» θα είναι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα. Τα πακέτα κάλυψης εισφορών για τις ΑΠΔ μαζί με τις οδηγίες θα είναι και αυτά έτοιμα μέσα στην εβδομάδα πρόσθεσε ο Διοικητής του ΕΦΚΑ

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ ανέφερε ότι τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ στάλθηκαν σε όλους τους ασφαλισμένους γιατί όσοι δεν επιλέξουν την ασφάλιση με την παρ. 9 του άρθρου 39 («μπλοκάκια») θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη  και να πληρώσουν τις εισφορές.

Όσοι όμως επιλέξουν να ασφαλιστούν με το καθεστώς της παρ 9 του άρθρου 39, δηλαδή με ΑΠΔ μέσω των εργοδοτών τους, τότε δεν καταβάλουν τα ασφάλιστρα των ατομικών ειδοποιητηρίων. Όσοι όμως δεν επιλέξουν να ασφαλιστούν με τον τρόπο αυτό («μπλοκάκια»)  θα πρέπει να καταβάλουν τα ασφάλιστρα που τους έχουν σταλεί. 

Δείτε το σχετικό video:
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο