Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ο.Ι.Υ.Ε.: «Όχι στην εργασιακή γαλέρα των καταστημάτων H&M - Να πάρουν πίσω τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας»Αθήνα, 17/3/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ H&M
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την προσπάθεια της Διοίκησης της πολυεθνικής εταιρείας H&M, η οποία με εκβιαστικό τρόπο και με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να αλλάξει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων, να καταργήσει δικαιώματα και συμφωνημένες παροχές  και να επιβάλει όρους εργασίας ακόμα και παράνομους.

Με τις νέες ατομικές συμβάσεις και υπό την απειλή απόλυσης, η H&M επιβάλλει την υπερ-εντατικοποίηση των εργαζομένων που θα πρέπει να γίνουν «πολυεργαλεία», τη  δυνατότητα να μετακινεί το προσωπικό σε όλη την Ελλάδα είτε περιστασιακά είτε μόνιμα και χωρίς καν στοιχειώδη κάλυψη εξόδων. Μετονομάζει σε «οικειοθελή παροχή» το συμφωνημένο επίδομα που έδινε η εταιρεία σε όλους τους εργαζόμενους της ως τώρα, προφανώς για να μπορεί να το περικόψει αργότερα, ενώ βάζει τους εργαζομένους να πληρώνουν για την εκπαίδευση!

Είναι απορίας άξιον, εάν η κεντρική Διοίκηση της Εταιρείας στη Σουηδία γνωρίζει αυτή την εξευτελιστική για τους εργαζόμενους διαδικασία και τούτο διότι η πολυεθνική Η&Μ έχει ήδη υπογράψει από το 2004 Συμφωνία με τη διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση στον κλάδο του Εμπορίου (UNI Commerce), σύμφωνα με την οποία η H&M δεσμεύεται: «….  να υποστηρίζει και να σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβανομένου του δικαιώματος συνδικαλίζεσθαι και του δικαιώματος για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης την κατάργηση της παιδικής εργασίας, την αναγκαστική εργασία και τη διάκριση των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας της εταιρείας». Ακόμη η Η&Μ δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή της παραπάνω Συμφωνίας σε όλα τα επίπεδα».

Η ΟΙΥΕ ήδη έχει καταγγείλει την τακτική της ελληνικής H&M στη UNI Commerce και στα Ευρωπαϊκά συνδικάτα του κλάδου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους, ενώ έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας τριμερή συνάντηση.

Δεν θα γίνει ανεκτό από μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση, όπως είναι η Η&Μ, να επιβάλει την εργασιακή γαλέρα στο προσωπικό της.

Απαιτούμε από την εταιρεία να αποσύρει τις τροποποιητικές συμβάσεις και  καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό για να τις υπογράψουν και να διεκδικήσουν μέσα από την οργάνωση των δυνάμεων τους και από κοινού με την ΟΙΥΕ, συλλογική σύμβαση εργασίας.


Για την ΟΙΥΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο