Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυτοτελής φόρος στην υπεραξία των μετοχών

Ο υπουργός Οικοινομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε σε συνέντευξή στην Ημερησία, ότι προωθείται ένα απλό σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης των βραχυχρόνιων υπεραξιών που θα αντικαταστήσει τον φόρο συναλλαγών.

Αυτοτελής φόρος στην υπεραξία των μετοχών

Ο υπουργός Οικοινομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε σε συνέντευξή  στην Ημερησία, ότι προωθείται ένα απλό σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης των βραχυχρόνιων υπεραξιών που θα αντικαταστήσει τον φόρο συναλλαγών.

Ερώτηση.
Θα αντικατασταθεί εντός του έτους ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών από το φόρο υπεραξίας που εξαγγείλατε προ ημερών; Με ποιο τρόπο θα επιβληθεί ο νέος φόρος, θα είναι αυτοτελής όπως στα μερίσματα και τους τόκους καταθέσεων ή θα θεωρείται η υπεραξία εισόδημα και θα φορολογείται με βάση την κλίμακα;

Απάντηση.
Οι όποιες μεταβολές θα γίνουν μετά από επαρκή προετοιμασία. Πρόθεσή μας είναι η αποφυγή κάθε είδους αιφνιδιασμού. Μιλούμε για ένα απλό σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης των βραχυχρόνιων υπεραξιών που θα αντικαταστήσει τον φόρο συναλλαγών. Απομένουν να καθορισθούν πολλές λεπτομέρειες, και θα ξεκινήσουμε διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς πριν παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας.

Ερώτηση.
Θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μέσα στις επόμενες ημέρες;

Απάντηση.
Ο σχεδιασμός μας για τις αντικειμενικές αξίες παραμένει ως είχε. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο.Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο