Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση»: «Γι' άλλη μια φορά... μας εκπλήσσει αρνητικά η ηγεσία του Σ.ΕΠ.Ε.»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»
Κολοκοτρώνη 20 (4ος όροφος),
τ.κ 26221, Πάτρα
Site: www.idiotikoi.gr,
Email: [email protected],
Τηλ: 6944658965 

Πάτρα, 14.3.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΓΙ' ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε»


Πριν από αρκετές ημέρες, καταγγέλθηκε από το Σύλλογό μας η πρακτική εργολαβικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εφαρμόζουν πρακτικές «μαφίας», μη διστάζοντας να «ληστέψουν» κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού τους από τα ΑΤΜ.

Με καθυστέρηση πολλών ημερών, αλλά και ύστερα από τη δημοσιότητα που έλαβε πανελλαδικά το θέμα, χάρη και στις δικές μας καταγγελίες, αναγκάστηκε να «ενεργοποιηθεί» (έστω και αργά) ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Νάσος Ηλιόπουλος. «Κατέφθασε» στην Πάτρα, στην έδρα του Πανελλαδικού (πλέον) Συλλόγου μας και ηγήθηκε «ευρείας» συσκέψεως με την παρουσία αδελφών σωματείων εργαζομένων και των αστυνομικών αρχών της πόλης, δίχως όμως να προσκληθεί κανένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», που ανέδειξε Πανελλαδικά το ζήτημα (;;;).

Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοι που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη, ανέδειξαν με απόλυτη επάρκεια το ζήτημα και προσκόμισαν συγκεκριμένες καταγγελίες εργαζομένων. Όμως αυτού του είδους οι σκόπιμες «παραλείψεις», χαρακτηρίζουν τα ίδια τα πρόσωπα που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης και δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή. Πολλώ δε μάλλον, όταν τα πρόσωπα αυτά, ως κρατικοί λειτουργοί, είναι επιφορτισμένα με το καθήκον να εμπεδώνουν κλίμα εμπιστοσύνης των πολιτών και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, με τους θεσμούς της πολιτείας.

Δεν μας ενοχλεί η προδήλως μεροληπτική στάση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας απέναντί μας. Δεν μας απασχολεί καν το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει (μεταξύ άλλων) και το ασυμβίβαστο του προσώπου που καταλαμβάνει θέση κρατικού λειτουργού και ταυτόχρονα εξακολουθεί να διατηρεί επιτελική θέση σε ένα κόμμα.

Εκφράζουμε όμως την ανησυχία μας για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των εποπτικών μηχανισμών, όταν οι καταγγελίες μας αγνοούνται επιδεικτικά, προς εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων ή ακόμα χειρότερα, όταν αυτές αξιοποιούνται μόνο για επικοινωνιακή «κατανάλωση».

Για τους λόγους αυτούς ΡΩΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ:

Α. Ποια είναι η εξέλιξη και τα αποτελέσματα των ενεργειών του, για την υπόθεση αντικατάστασης μέρους της μισθοδοσίας χιλιάδων συνάδελφών μας με «κουπόνια», καταγγελία που ήρθε επιτακτικά στο φως της δημοσιότητας από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας και πρόεδρο της ΟΙΥΕ, πριν από 1,5 μήνα; Μήπως ήταν «ελλιπή» τα στοιχεία που του παραδόθηκαν από πρωτοκλασάτο συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου; Μήπως το θέμα... «καλύφθηκε» επαρκώς από την απάντηση της κας Υπουργού Εργασίας στο Bloomberg...και δεν πρέπει πλέον να μας απασχολεί;

Β. Πόσες και ποιες ιεραρχικές προσφυγές μεγάλων εταιρειών Super Market και μεγάλων εργολαβικών εταιρειών, έχει εξετάσει ο ίδιος επί θητείας του, με αίτημα την εξαφάνιση των προστίμων; Σε πόσες και ποιες από αυτές διατήρησε τα πρόστιμα, σε πόσες και ποιες τα μείωσε, και σε πόσες και ποιες τα εξαφάνισε; Γ. Πότε σκοπεύει να συναντηθεί με τη Διοίκηση του Συλλόγου μας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταγγελίες των μελών μας στην υπόθεση της υφαρπαγής του μισθού των εργαζομένων από τους εργοδότες στα ΑΤΜ; Δ. Το «πλάνο» δράσης του θα...περιοριστεί στην Πάτρα ή θα υπάρξει εθνική στρατηγική για την εκρίζωση αυτών των φαινομένων και πρακτικών; Ε. Σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έχει συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και έχει αξιοποιήσει το μεγάλο «μάτι» του TAXISNET για υποθέσεις της αρμοδιότητάς του;

Τέλος δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι «Η ΕΝΩΣΗ», δεν πτοείται ούτε από «φιλικές» προειδοποιήσεις εργοδοτών, ούτε από «μεροληψίες» κρατικών λειτουργών, αλλά ούτε και από «παρεμποδιστικού» χαρακτήρα πράξεις εντεταλμένων «συνδικαλιστών». Αναλαμβάνει δράση και θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες, κυρίως με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπ. Εργασίας και των Κοινωνικοασφαλιστικών Φορέων, προκειμένου να αναδειχθούν και να στοιχειοθετηθούν επαρκώς οι καταγγελίες των μελών μας.
 
Καλούμε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της χώρας να απευθύνονται για κάθε είδους καταγγελίες που τους αφορούν, στον πενταψήφιο αριθμό 15512 και στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο