Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράταση των δηλώσεων ζητάει με επιστολή του Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Σε συνέχεια της από 14/2/2008 επιστολής μας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των μελών του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και δεκάδων συναδέλφων μας λογιστών φοροτεχνικών, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και την κατάθεση του Εντύπου Ε9.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ


 Αθήνα, 13 Μαρτίου 2008


Προς: Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

ΥπΆ όψιν: Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα

Κοιν:
         Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος
         Διεύθυνση  Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
         Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων
         Διεύθυνση  Κεφαλαίου  

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 14/2/2008 επιστολής μας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των μελών του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και δεκάδων συναδέλφων μας λογιστών  φοροτεχνικών, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και την κατάθεση του Εντύπου Ε9.

Α) Με την καθυστέρηση της έκδοσης των αποφάσεων για την συμπλήρωση των φορολογικών εντύπων, αλλά και την απόφαση για τον χειρισμό της απογραφής των τεχνικών επιχειρήσεων (ΠΟΛ 1035/15.2.2008), είναι φύσει αδύνατον για τους συναδέλφους να προετοιμάσουν και να αποστείλουν εγκαίρως  τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία που δόθηκε με την 1019729/303/Α0012/25.2.2008 απόφαση σας.

Να σημειώσουμε ότι ακόμη γίνονται επιμετρήσεις και απογραφές στα τεχνικά έργα που ανατέθηκαν πριν από την 31/12/2006, αφού καμία τεχνική εταιρία δεν είχε απογράψει υλικά που ήταν σε αυτά τα έργα.
Όπως είναι κατανοητό, οι συνάδελφοι λογιστές φοροτεχνικοί προσπαθούν να «ξαναβγάλουν» αυτή την στιγμή αποτελέσματα μιας και χρειάζεται να γίνουν υπολογισμοί από την αρχή.

Πέρα από αυτά, αλλά και τον παράλληλο φόρτο εργασίας με την αποστολή των Εκκαθαριστικών ΦΠΑ 2007 και των Οριστικών Δηλώσεων ΦΜΥ, σε πολλούς πελάτες μας δεν έχουν έλθει ακόμη οι βεβαιώσεις των ταμείων ασφάλισης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις δηλώσεις τους.
Τέλος με τις συνεχείς κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, αλλά και τις καθημερινές διακοπές ρεύματος, το έργο μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, αφού οι δημόσιες υπηρεσίες ή δεν θα έχουν ρεύμα ή θα βρίσκονται σε στάση εργασίας.

Για το λόγο αυτό, σας ζητάμε να παρατείνετε την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από την 17η Μαρτίου 2008 στην 1η Απριλίου 2008, μαζί με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αγροτικό εισόδημα και σε ημερομηνίες παρόμοιες με αυτούς τους φορολογούμενους.

Β) Δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και στην συμπλήρωση του Εντύπου Ε9 για τα φυσικά πρόσωπα.
ΠαρΆ όλες τις προσπάθειες μας αλλά και την ενημέρωση που έχουμε κάνει, τηλεφωνικά και με επιστολές,  για την κατάθεση του Εντύπου Ε9 στην ημερομηνία που έχετε δώσει (31/3/2008), αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα και το επείγον του μέτρου, με αποτέλεσμα να μην έχουν εμφανιστεί στα γραφεία μας για την συμπλήρωση του Εντύπου.
Επειδή γνωρίζουμε ότι στόχος του υπουργείου είναι η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας και όχι η είσπραξη χρημάτων μέσω προστίμων, θα προτείναμε στις υπηρεσίες σας την επανασύνδεση του Εντύπου Ε9 με τις φορολογικές δηλώσεις τουλάχιστον για τα φυσικά πρόσωπα.
Με αυτό τον τρόπο μπορεί μεν να καθυστερήσει η επεξεργασία των στοιχείων για το ΕΤΑΚ κατά δύο μήνες, αλλά θα μπορέσει η ΓΓΠΣ να έχει στη διάθεση της ακριβή στοιχεία για επεξεργασία, και θα υπάρξει αποφυγή των λαθών όπως και των διαπληκτισμών μεταξύ των φορολογικών αρχών και των φορολογουμένων.
Θεωρούμε ότι και τα δύο αιτήματα μας,

1.  Παράταση των δηλώσεων φυσικών προσώπων επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών έως την 1η Απριλίου 2008, και για 11 ημέρες

2.  Επανασύνδεση του Εντύπου Ε9 με τις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων.
βρίσκονται μέσα στα πλαίσια της λογικής, και η αποδοχή τους εκ μέρους σας αποτελεί δείγμα καλής θέλησης και αγαστής συνεργασίας, του υπουργείου και των λογιστών  φοροτεχνικών.   

Αναμένουμε άμεσες ενέργειές σας.

 


Για τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών
Το Διοικητικό Συμβούλιο



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης