Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ψήφιση του ν/σ για ασφαλιστικό έως τις 20 Μαρτίου

Eως το τέλος της επόμενης εβδομάδας φιλοδοξεί η κυβέρνηση να έχει ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής, την απόσυρση του οποίου ζήτησαν χθες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την πρώτη ημέρα συζήτησής του στην Eπιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, κάνοντας λόγο για διαδικασία - «εξπρές».

Ψήφιση του ν/σ για ασφαλιστικό έως τις 20 Μαρτίου

Eως το τέλος της επόμενης εβδομάδας φιλοδοξεί η κυβέρνηση να έχει ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής, την απόσυρση του οποίου ζήτησαν χθες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την πρώτη ημέρα συζήτησής του στην Eπιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, κάνοντας λόγο για διαδικασία - «εξπρές».

Το βάρος της υπεράσπισης της κυβερνητικής γραμμής –από τη στιγμή που η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα μετά την ακρόαση των φορέων– ανέλαβε ο εισηγητής της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί την πρώτη σοβαρή, μεγάλη μεταρρύθμιση της δεύτερης τετραετίας της κυβέρνησης, που θα αφήσει ίχνος με τη γενναιότητα, τη δικαιοσύνη και την πρόβλεψή της για το μέλλον. «Είναι βαθύτατη τομή, αναζητούμενη 50 χρόνια από την πολιτεία», πρόσθεσε με νόημα.

Σε ακριβώς αντίθετη ρότα κινήθηκαν οι ομιλητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για «ασφαλιστικό της ανασφάλειας», παρομοίασε το νομοσχέδιο με «οδοστρωτήρα» των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ αναφερόμενη στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση της μητρότητας, τα χαρακτήρισε ως «ζάχαρη στο κινίνο». Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι έκλεψε από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ την πρόταση για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, αλλά την κακοποίησε αφού προβλέπει τη χρηματοδότησή του από τον ΦΠΑ.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και το ΚΚΕ. Ο εισηγητής του Γ. Μαυρίκος τόνισε «το νομοσχέδιο πλήττει θεμελιακά δικαιώματα, πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί και να σταματήσει η επιχείρηση λεηλασίας των ταμείων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, προτείνοντας ο βουλευτής να συνταξιοδοτείται από το ταμείο που ήταν ασφαλισμένος πριν από την εκλογή του, στα όρια ηλικίας και με τις προϋποθέσεις του ταμείου του.

Για «νομοσχέδιο-σφαγείο, που εισάγεται με διαδικασίες κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και κατήγγειλε ότι οι ρυθμίσεις του επιβλήθηκαν από κύκλους της μεγαλοεπιχειρηματικής τάξης. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση θέλει να μειώσει την επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία» ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο τα ταμεία να χάσουν χρήματα των αποθεματικών τους στον «τζόγο» και οι πολίτες να στραφούν στη λεηλασία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

«Η υπουργός Απασχόλησης, από τον ρόλο της Τιτίκας πήρε τον ρόλο του Ιαβέρη», ανέφερε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Β. Αποστολάτος και κατήγγειλε ότι οι προωθούμενες διατάξεις συνεπάγονται 5 χρόνια περισσότερη εργασία για τις μητέρες, 45% μείωση των συντάξεων και κατώτερο όριο συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο