Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΥΕ: Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός-Υψηλό 6ετίας

Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο από 3,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ, ενώ αξιοσημείωτη είναι άνοδος του δομικού στο 3,3% από 2,8% τον Ιανουάριο.

ΕΣΥΕ: Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός-Υψηλό 6ετίας
 

Στο 4,4% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο από 3,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ, ενώ αξιοσημείωτη είναι άνοδος του δομικού στο 3,3% από 2,8% τον Ιανουάριο.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις καταγράφονται στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 38,1% στο σπορέλαιο κατά 30,1%, στα ζυμαρικά κατά 21,3%, στο αλεύρι κατά  19%, κατά  15% στο ψωμί, κατά 13,5% στα νωπά λαχανικά, κατά 13% στα όσπρια,.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η εξέλιξη του πληθωρισμού τον Μάρτιο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και στην περίπτωση που δεν υπάρξει αξιοσημείωτη μεταβολή, ο πληθωρισμός αναμένεται και τον Φεβρουάριο να παραμείνει στην περιοχή του 4,4%.

Στην ελληνική οικονομία, τελευταία φορά όπου είχε σημειωθεί πληθωρισμός 4,4% ήταν τον Ιανουάριο του 2002.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο