Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόεδρος της IASB : Εμπιστευθείτε τους λογιστές και την Οικονομία

12 Μάρτιου 2017 Σχόλια
Πρόεδρος της IASB : Εμπιστευθείτε τους λογιστές και την Οικονομία
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Η υιοθέτηση των  ΔΠΧΑ θα βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία για να επιτύχει το το όραμα του 2030, λέει ο Πρόεδρος του IASB

Μιλώντας κατά την έναρξη της εκδήλωσης των λογιστών και ελεγκτών στο Ριάντ, ο πρόεδρος του IASB  Hans Hoogervorst ανέφερε ότι ένα υγιές ρυθμιστικό πλαίσιο είναι σημαντικό για τη Σαουδική Αραβία για να επιτύχει το όραμά του 2030 και ότι η υιοθέτηση των ΔΠΧΠ Προτύπων είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους δύο επαγγελματικούς λογιστικούς φορείς SOCPA (Σαουδική Οργανισμού Ορκωτών Λογιστών) και ICAEW (Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία). Υπό τον τίτλο «οικοδόμηση εμπιστοσύνης», η SOCPA γιόρτασε την 25η επέτειο από την ίδρυσή της  και επικεντρώθηκε στην συμβολή της για την επίτευξη  του οράματος της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αποτελεί προσχέδιο του Βασιλείου για την οικονομική μεταρρύθμιση.

Ο κ Hoogervorst μίλησε για το πώς η υιοθέτηση των ΔΠΧΠ Προτύπων θα βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία για να επιτευχθούν οι στόχοι της για το όρμα αυτό, καθιστώντας το Βασίλειο ένα πιο ελκυστικό προορισμό για τους διεθνείς επενδυτές. Ακαδημαϊκές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την μείωση του κόστους κεφαλαίου μετά την εισαγωγή των ΔΠΧΠ Προτύπων.

Υπάρχουν σήμερα 125 χώρες σε όλο τον κόσμο που απαιτούν τη χρήση των ΔΠΧΠ προτύπων σε όλο τον κόσμο, με αρκετούς άλλους που επιτρέπουν τη χρήση τους. Με τη Σαουδική Αραβία που ενώνει την οικογένεια ΔΠΧΠ, το 75 τοις εκατό των χωρών της G20 χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης