Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα και αποτελεί τον βασικό λόγο της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Από τα μέσα της εβδομάδας αρχίζει κύμα απεργιών που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για το Aσφαλιστικό.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα και αποτελεί τον βασικό λόγο της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Από τα μέσα της εβδομάδας αρχίζει κύμα απεργιών που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για το Aσφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις αρχίζουν σήμερα με 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, που έχει κηρύξει η ΟΤΟΕ. Ακολουθούν Τετάρτη και Πέμπτη με 48ωρη απεργία δικηγόροι, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές και συνεχίζουν Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες. Οι απεργίες θα κορυφωθούν την άλλη Τετάρτη, 19 του μηνός, με την Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.
 
Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μμ, συμμετέχει η ΠΟΕΣΥ στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα για αύριο Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Ταυτόχρονα, προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο και μεθαύριο το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, η συζήτηση του οποίου άρχισε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Έτσι, αύριο,όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΤΡΑΜ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 3 το απόγευμα ενώ την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσει όλη μέρα το Μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία και υγειονομικοί, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Κλειστά και τα φαρμακεία, ενώ η εξυπηρέτηση θα γίνεται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν μέχρι και την Τετάρτη την εξαήμερη απεργία τους, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού. Τα αποτελέσματα της απεργίας είναι ήδη ορατά στις μεγάλες πόλεις, καθώς βουνά από σκουπίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο