Αποτελέσματα live αναζήτησης

Α. Πετρόπουλος: «Δεν θα διώκεται κανένας ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει εισφορές»

7 Μάρτιου 2017 Σχόλια
Α. Πετρόπουλος: «Δεν θα διώκεται κανένας ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει εισφορές»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Σε μια ακόμη ερώτηση σχετικά με το ασφαλιστικό απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας κος Πετρόπουλος.

Η ερώτηση έγινε από τον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών μέχρι 31.12.2016, αλλά και στην απόφαση του υπ. εργασίας για μεταφορά των οφειλών από 1 ευρώ στο ΚΕΑΟ.

Ο υφυπουργός κος Πετρόπουλος ανέφερε ότι, «το ΚΕΑΟ δεν έχει προβεί σε καμία πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή κατάσχεσης επί των ημερών μας.»
«Ο κανόνας που τηρείται ευλαβικά στον ΕΦΚΑ είναι να μην διώκεται κανένας ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει εισφορές. Αντιθέτως πρέπει να επιδιώκουμε την είσπραξη των εισφορών εκεί που υπάρχει περιουσία και διαφεύγει».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι περίπου 296.720 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούσαν να καταβάλλουν εισφορές με το παλαιό σύστημα. «Με το νέο σύστημα και την μείωση των εισφορών, οι χιλιάδες αυτοί ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν εισφορές».

«Πετυχαίνοντας  την επάνοδο των χιλιάδων αυτών ασφαλισμένων στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα δώσει στην κυβέρνηση το πλεονέκτημα στην διαπραγμάτευση που κάνουμε να πετύχουμε βήματα στην διαχείριση των οφειλών των ασφαλισμένων και είμαστε σε καλό βήμα», πρόσθεσε ο κος Πετρόπουλος





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης