Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Α. Πετρόπουλος: «Δεν θα διώκεται κανένας ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει εισφορές»Σε μια ακόμη ερώτηση σχετικά με το ασφαλιστικό απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας κος Πετρόπουλος.

Η ερώτηση έγινε από τον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών μέχρι 31.12.2016, αλλά και στην απόφαση του υπ. εργασίας για μεταφορά των οφειλών από 1 ευρώ στο ΚΕΑΟ.

Ο υφυπουργός κος Πετρόπουλος ανέφερε ότι, «το ΚΕΑΟ δεν έχει προβεί σε καμία πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή κατάσχεσης επί των ημερών μας.»
«Ο κανόνας που τηρείται ευλαβικά στον ΕΦΚΑ είναι να μην διώκεται κανένας ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει εισφορές. Αντιθέτως πρέπει να επιδιώκουμε την είσπραξη των εισφορών εκεί που υπάρχει περιουσία και διαφεύγει».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι περίπου 296.720 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούσαν να καταβάλλουν εισφορές με το παλαιό σύστημα. «Με το νέο σύστημα και την μείωση των εισφορών, οι χιλιάδες αυτοί ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν εισφορές».

«Πετυχαίνοντας  την επάνοδο των χιλιάδων αυτών ασφαλισμένων στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα δώσει στην κυβέρνηση το πλεονέκτημα στην διαπραγμάτευση που κάνουμε να πετύχουμε βήματα στην διαχείριση των οφειλών των ασφαλισμένων και είμαστε σε καλό βήμα», πρόσθεσε ο κος Πετρόπουλος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • Φορολογία κατοίκων εξωτερικού
Up
Close
Close
Κλείσιμο