Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Α. Πετρόπουλος: «Δεν θα διώκεται κανένας ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει εισφορές»Σε μια ακόμη ερώτηση σχετικά με το ασφαλιστικό απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας κος Πετρόπουλος.

Η ερώτηση έγινε από τον βουλευτή κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών μέχρι 31.12.2016, αλλά και στην απόφαση του υπ. εργασίας για μεταφορά των οφειλών από 1 ευρώ στο ΚΕΑΟ.

Ο υφυπουργός κος Πετρόπουλος ανέφερε ότι, «το ΚΕΑΟ δεν έχει προβεί σε καμία πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή κατάσχεσης επί των ημερών μας.»
«Ο κανόνας που τηρείται ευλαβικά στον ΕΦΚΑ είναι να μην διώκεται κανένας ο οποίος δεν μπορεί πραγματικά να καταβάλλει εισφορές. Αντιθέτως πρέπει να επιδιώκουμε την είσπραξη των εισφορών εκεί που υπάρχει περιουσία και διαφεύγει».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι περίπου 296.720 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν μπορούσαν να καταβάλλουν εισφορές με το παλαιό σύστημα. «Με το νέο σύστημα και την μείωση των εισφορών, οι χιλιάδες αυτοί ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν εισφορές».

«Πετυχαίνοντας  την επάνοδο των χιλιάδων αυτών ασφαλισμένων στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα δώσει στην κυβέρνηση το πλεονέκτημα στην διαπραγμάτευση που κάνουμε να πετύχουμε βήματα στην διαχείριση των οφειλών των ασφαλισμένων και είμαστε σε καλό βήμα», πρόσθεσε ο κος Πετρόπουλος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο