Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 1,5302 δολ. το ευρώ! - Νέο αρνητικό ρεκόρ

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον για το ευρώ η ισοτιμία του πάνω από τα 1,53 δολάρια, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανήλθε έως τα 1,5302 δολάρια, κατά τις χθεσινές συναλλαγές στις αγορές χρήματος, στον απόηχο νέων ενδείξεων οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ και δηλώσεων του υπουργού Οικονομίας, Χένρι Πόλσον.

Στα 1,5302 δολ. το ευρώ!

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον για το ευρώ η ισοτιμία του πάνω από τα 1,53 δολάρια, για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανήλθε έως τα 1,5302 δολάρια, κατά τις χθεσινές συναλλαγές στις αγορές χρήματος, στον απόηχο νέων ενδείξεων οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ και δηλώσεων του υπουργού Οικονομίας, Χένρι Πόλσον.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε «αισθητή» την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας εξαιτίας συνδυασμού παραγόντων όπως η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, οι υψηλές τιμές πετρελαίου και η κρίση στις κεφαλαιαγορές.

Στις ΗΠΑ, ο τομέας των υπηρεσιών συρρικνώθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Φεβρουάριο. Ο αντιπροσωπευτικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες, σταθερά κάτω από τις 50, επίπεδο διάκρισης της επέκτασης από τη συρρίκνωση. Σε έκθεση της εταιρίας ADP Employer Services, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού κλάδου προχώρησαν σε 23.000 απολύσεις, έναντι των 119.000 προσλήψεων του προηγούμενου μήνα, ενώ αύριο αναμένονται τα συνολικά μηνιαία επίσημα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Φεβρουάριο.

Με το δολάριο υπό πίεση και το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλείται σήμερα να συζητήσει την πιστωτική πολιτική, ενώ οι προβλέψεις συγκλίνουν στη διατήρηση του επιτοκίου παρέμβασης στο 4%. Οι ραγδαίες εξελίξεις εκτιμάται ότι θα υποχρεώσουν την ΕΚΤ να προβεί σε δύο μειώσεις των επιτοκίων εντός του 2008. Διαχειριστές κεφαλαίων, όπως ο Ρόμπερτ Κόβιτ της FIBF, προεξοφλούν ότι το δολάριο θα παραμείνει σε καθοδική τροχιά έναντι του ευρώ, το τρέχον έτος, λόγω της μακροοικονομικής εικόνας των ΗΠΑ.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο