Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ο.Ε.Ε.: Δήλωση Κ. Κόλλια για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιώνΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: [email protected]
                                   
Αθήνα, 24-02-2017  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα προβλήματα σχετικά με το νέο σύστημα εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, δύο εργάσιμες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Η καθυστέρηση της ανάρτησης των ασφαλιστικών εισφορών έχει οδηγήσει πάνω από 150.000 υπόχρεους να μην γνωρίζουν ακόμα και σήμερα πόσα χρήματα πρέπει να καταβάλουν.

Οι ΑΠΔ πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλος του μήνα και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ποσά που πρέπει να αναγράφονται, ενώ σωρεία λαθών έχει παρατηρηθεί στις αναρτημένες εισφορές ασφαλισμένων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πρέπει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα με τη δέουσα σοβαρότητα και να τα λύσει άμεσα.

Η παράταση των προθεσμιών, τόσο για την πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών όσο και για τις δηλώσεις ΑΠΔ που λήγουν την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον για ένα μήνα, είναι μονόδρομος.

Όπως μονόδρομος είναι και ο διάλογος του Υπουργείου με τους επιστημονικούς φορείς, ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, σχετικά με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, επ’ ωφελεία του ασφαλιστικού συστήματος και των ελευθέρων επαγγελματιών».


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141883
2132141870
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο