Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Λ.Σ.Α.: Προσφυγή στο ΣτΕ για το ασφαλιστικόΕλ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Λ.Σ.Α. ομόφωνα αποφάσισε προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση των σχετικών διατάξεων των άρθρων 38 και 39 του Ν. 4387/2016, λόγω αντισυνταγματικότητας, διότι οι διατάξεις των ως άνω άρθρων αδιακρίτως και αυθαιρέτως, αναλόγως του επαγγέλματος ή της ιδιότητας ή της απλής συμμετοχής σε Διοικητικό Συμβούλιο Κεφαλαιουχικών Εταιριών είτε στο κεφάλαιο Κεφαλαιουχικών Εταιριών με μικρό ποσοστό και αδιαφόρως ύψους μισθού ή κερδών, επιβάλλουν γενικώς ασφαλιστικές εισφορές ακόμα και επί μηδενικών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων μέσω τεκμηρίων ασφάλισης. Ιδιαιτέρως επαχθείς, αόριστες και άδικες είναι και οι διατάξεις του ανωτέρω νόμου, οι οποίες επιβάλλουν εισφορές επί αναδρομικής χρονικής βάσης (2015) και επί μη οριστικοποιημένου καθαρού φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο δύναται να προκύψει σε μελλοντικό χρόνο.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα είναι μερικά μόνο από το σύνολο των παράλογων και παράνομων διατάξεων του νόμου αυτού.

Η εισφοροεπιδρομή αυτή, που είναι καθαρά μέτρο εξοικονόμησης πόρων, ουδεμία πρόσθετη αναλογικότητα ή ανταποδοτικότητα παρέχει επί των καταβαλλόμενων παροχών συντάξεων. Πέραν των άλλων δυσχεραίνει και θέτει εμπόδια στον απρόσκοπτο επαγγελματισμό, στις επενδύσεις, στις χρηματοοικονομικές τοποθετήσεις, στην αύξηση θέσεων εργασίας και τελικά επιβαρύνει δυσανάλογα το επιχειρηματικό κόστος, λαμβανομένων υπόψη και των υπέρμετρων φορολογικών συντελεστών και λοιπών διατάξεων που ισχύουν συνάμα, ώστε σε καμία περίπτωση να μην συμβάλλει ή οδηγεί σε αναπτυξιακή προοπτική.

Αντίθετα, οδηγεί περαιτέρω στον οικονομικό μαρασμό όλων των επαγγελματικών κλάδων.

Σε αυτά τα πλαίσια και για τους παραπάνω συνοπτικούς λόγους, το Δ.Σ. αποφάσισε την άσκηση προσφυγής για ακύρωση των ως άνω διατάξεων του Ν. 4387/2016, ορθά ερμηνεύοντας τις εύλογες ανησυχίες, προβληματισμούς και αγανάκτηση των μελών μας, αυτοαπασχολούμενων ή μη, αλλά και των επιχειρήσεων - πελατών μας, μιας που όλοι μας αδυνατούμε να συμφιλιωθούμε με τους νομικούς παραλογισμούς και τις δυσανάλογες οικονομικές περαιτέρω υποχρεώσεις που μας επιβάλλονται.

Συνάδελφοι,

Το κόστος μιας επαγγελματικής προσφυγής με πιθανότητες επιτυχίας ανέρχεται στο ποσό των 8000€.

Η συνδρομή σας στο αναφερόμενο κόστος δεν είναι υποχρεωτική, κρίνεται όμως απαραίτητη η συνδρομή όλων μας, στο βαθμό που ο καθένας δύναται, για την επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί ο Λ.Σ.Α. για την συνδρομή σας είναι:

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
Αρ. Λογ/μού: 5052 009693 597
ΙΒΑΝ: GR 93 0172 0520 0050 5200 9693 597
Δικαιούχος: Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αιτιολογία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το oνοματεπώνυμό σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του Λ.Σ.Α.: κα Κομηνού Σοφία 210 5138289, 210 5157310.

Με τιμή

Το Δ.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο