Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: «Καταγγελία - Δηλώσεις Τσαμόπουλου για την ΠΟΛ: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
E-mail: : [email protected] .Web Site: www.pol.org.gr
Αθήνα, 17/2/2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δηλώσεις Τσαμόπουλου για την ΠΟΛ: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Καταγγέλλουμε τις σημερινές δηλώσεις του Κου Τσαμόπουλου, απερχόμενου προέδρου της ΕΦΕΕΑ για την τοποθέτηση της ΠΟΛ και της Προέδρου της, Ζαμπέτα Ελισάβετ για το πρόσφατο ψηφισθέν νομοσχέδιο για τις ελεγκτικές εταιρείες. Πρόκειται για ψέματα και χυδαίες συκοφαντίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η γενική τοποθέτηση της ΠΟΛ για τον συγκεκριμένο νόμο ήταν ότι “…ουσιαστικά αφορά την προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ελεγκτικών εταιρειών στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά και αντίστοιχων διεθνών προτύπων. Προσαρμογή που απαιτείται στα πλαίσια του ιδιωτικοποιημένου ελεγκτικού έργου και της παραπέρα απελευθέρωσης της λειτουργίας των ελεγκτικών εταιρειών. Διαδικασία που έχει ήδη τραγικές συνέπειες για το σύνολο των εργαζομένων στις ελεγκτικές εταιρείες. Με αυτή την έννοια δεν μας βρίσκει σύμφωνους το σχέδιο νόμου διότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την έστω ελάχιστη ανακούφιση στις εργασιακές σχέσεις του συγκεκριμένου κλάδου, που διέπονται από καθεστώς εργοδοτικής ασυδοσίας”, και όσον αφορά την πιστοποίηση των ορκωτών “…και τρίτο ζήτημα που επικεντρώνουμε είναι αυτό της υποχρέωσης συνεχούς επιμόρφωσης και των επαγγελματικών εξετάσεων. Είναι μεν υποχρεωτικές, αλλά δεν υπάρχει καμιά διασφάλιση απέναντι στους εργαζόμενους, αφού σε πολλές περιπτώσεις το κόστος το επιβαρύνονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, λειτουργεί σωρευτικά με την εντατικοποιημένη και χωρίς ωράριο δουλειά, δηλαδή συνθήκες συνολικά ασφυκτικές για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. ”

Να διευκρινίσουμε, επίσης, κάτι που όλως περιέργως ξεχνάει ο Κος Τσαμόπουλος, ότι ο μόνος φορέας, ο οποίος εναντιώθηκε στον συγκεκριμένο νόμο ήταν η ΠΟΛ. Η ΠΟΦΕΕ διαφώνησε με το νόμο, αλλά συμφωνεί με την αντίστοιχη ευρωενωσιακή οδηγία. Το ΟΕΕ συμφώνησε με το νόμο. Ουσιαστικά οι όποιες επιμέρους διαφωνίες είχαν και οι δυο παραπάνω φορείς, ήταν για το μοίρασμα της επιχειρηματικής πίτας στον κλάδο. Επίσης, προς γνώση των συναδέλφων, ο συγκεκριμένος νόμος υπερψηφίστε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι.

Ο Κος Τσαμόπουλος και οι συν αυτώ να πουν ανοιχτά και ενόψει μάλιστα και των εκλογών της ΕΦΕΕΑ, με ποιου τα συμφέροντα τάσσονται, με αυτά των εργαζομένων, των αυτοπασχολουμένων και των μικρών επαγγελματιών του κλάδου ή με αυτά των ελεγκτικών και των μεγάλων λογιστικών εταιρειών;

Η ΠΟΛ στην 60χρονη πορεία της ως αναπόσπαστο και συστατικό μέρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι αυτά των εργαζομένων και παλεύει για την ενότητα των εργαζομένων του κλάδου και γενικότερα. Πάλη άρρηκτα δεμένη σήμερα με την προσπάθεια να χτίσουμε βήμα βήμα την κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, που πλήττονται επίσης από την κυρίαρχη πολιτική, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα! Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, να βγουν να το δηλώσουν ανοιχτά, να πουν τις θέσεις τους ανοιχτά και όχι να κάνουν πολεμική με συκοφαντίες.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο