Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αικ. Παπανάτσιου: «Απρίλιο με Iούλιο οι δηλώσεις εισοδήματος - Ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς την εφορία από μικροοφειλέτες»Συνέντευξη στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Η κα Παπανάτσιου εμφανίστηκε θετική στη μείωση των φόρων, εφόσον συμφωνήσουν και οι δανειστές, σε αυτό το πακέτο όπως είπε.

Φορολογικές δηλώσεις

«Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι επιφορτισμένες με πάρα πολλή δουλειά λόγω και του ασφαλιστικού. Υπολογίζουμε η σχετική διαδικασία να ξεκινήσει τον Απρίλιο, να έχουν αναρτηθεί τα πάντα. Η προθεσμία λήξης θα είναι μέχρι 15η Ιουλίου και αυτή τη φορά δεν θα είναι με παρατάσεις όπως γινόταν. Θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στη βουλή με την οποία θα ρυθμίζεται η ημερομηνία λήξης για τα φυσικά πρόσωπα. Για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 30η Ιουλίου».

Σε ό,τι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση καταβολής του φόρου θα είναι η 30 Ιουλίου ενώ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει το ισχύον σύστημα εξόφλησης του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Η Κα Παπανάτσιου ανέφερε επίσης ορισμένα επαγγέλματα και κλάδους τα οποία υποχρεωτικά θα εγκαταστήσουν μηχανήματα pos σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αναμένεται σύντομα.

Ενδεικτικά ανέφερε:

 • Κλάδοι εστίασης
 • Κλάδοι επισκευών
 • Κλάδος εκπαίδευσης
 • Ένδυση υπόδηση
 • Κομμωτήρια
 • Γυμναστήρια
 • Νομικές δραστηριότητες
 • Ιατρικές υπηρεσίες
 • Τηλεπικοινωνίες
 • Ενέργεια
 • Τυχερά παιχνίδια

Τέλος είπε  επίσης ότι, μελετάται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από την εφορία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες μικρών ποσών στην καταβολή τους. Αυτό όπως είπε θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

 • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο