Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης εικονικών τιμολογίων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπ.Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών) κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης στην αγορά, εικονικών τιμολογίων.

Y.Π.Ε.Ε . Δελτίο Τύπου 26 Φεβρουαρίου 2008
 
 
   Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών) κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης στην αγορά, εικονικών τιμολογίων.

   Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπ.Ε.Ε. μετά από έρευνες, διαπίστωσε και εξάρθρωσε κύκλωμα το οποίο ιδρύοντας εταιρείες -φαντάσματα, εξέδιδε εικονικά φορολογικά στοιχεία, με τα οποία τροφοδοτούσε επιχειρήσεις οι οποίες ιδιοποιούνταν το ΦΠΑ. Μέλη του κυκλώματος συμμετείχαν επίσης σε έκνομες ενέργειες όπως λαθρεμπορία χρυσού, αργύρου και πολύτιμων μετάλλων.

   Η συνολική αξία των εκδοθέντων εικονικών τιμολογίων μόνο για τις χρήσεις 2003 και 2004, ανέρχεται στα 2.288.470 ευρώ.

   Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος, και τον εντοπισμό όλων των συμμετεχόντων.

 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο