Ειδήσεις Τεχνολογία

Η Microsoft «ανοίγει» τον κώδικά της

Στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών γύρω από τον κώδικά της προχώρησε η Microsoft, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και εταιρείες λογισμικού να αξιοποιούν καλύτερα τα «βαρέα όπλα» της Microsoft, δηλαδή τα Windows και τη σουίτα του Office.

Η Microsoft «ανοίγει» τον κώδικά της

Στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών γύρω από τον κώδικά της προχώρησε η Microsoft, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και εταιρείες λογισμικού να αξιοποιούν καλύτερα τα «βαρέα όπλα» της Microsoft, δηλαδή τα Windows και τη σουίτα του Office.

Στις σχεδόν 30.000 σελίδες κώδικα που η Microsoft δημοσιοποίησε βρίσκονται πληροφορίες, οι οποίες έως πρόσφατα αντιμετωπίζονταν από την εταιρεία ως «εμπορικά μυστικά».


Όπως υποστηρίζεται από τη Microsoft τώρα η χρήση των πληροφοριών αυτών από άλλες εταιρείες θα κοστίζει πολύ λιγότερο.

Σύμφωνα με αναλυτές του χώρου της πληροφορικής, η κίνηση της Microsoft για δημοσιοποίηση μέρους του «sanctum sanctorum» της (δηλαδή, του κώδικα των προγραμμάτων της) αποτελεί δείγμα προσαρμογής της εταιρείας στα κελεύσματα των καιρών για «ανοιχτό» κώδικα, κάτι που ακολουθούν (και έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο) εταιρείες όπως η Google και το Facebook.

Για την ιστορία, ο δημοσιοποιηθείς κώδικας αφορά στα προγράμματα Windows Vista, Windows Server 2008, SQL Server 2008, Office 2007, Exchange Server 2007, Office SharePoint Server 2007 και όλες τις μελλοντικές τους εκδόσεις.

Πηγή Κειμένου: KnowHow.gr

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο